Szóljunk bele, hogy mi legyen a letarolt véderdőnk helyén!

A Gubacsi lakótelepet és a Mediterrán lakóparkot sújtó légszennyezés ellen létrehozott véderdősávot Szabados Ákos polgármester az elmúlt években sziszifuszi munkával átsoroltatta, majd letaroltatta.

Nehéz szülés volt (a főváros többször is viszadobta), de végül sikerült, így a zöldfelület letarolása után ma már gazdasági területként történő hasznosítását tervezheti a beruházó.

A mostani javaslat már csupán egy kisebb telekrészlet átsorolását tartalmazza úgy, hogy a beruházó cserében fasort ültet a soroksári kertek irányában.

A beruházó által készített települési tanulmányterv komoly előrelépés, hogy a ma már csak papíron zöldfelületként nyilvántartott terület helyett végre fasort ültetnek. A fontos gesztus mellett azonban hátránya továbbra is az, hogy nem a Dél-pesti szennyvíztisztító bűzszennyezését csökkenti a javasolt helyszín, ezért érdemes lenne megfontolni, hogy az adott telkek északi oldalán is legyen fasor kialakítva, mind a Közműhelytelep utca 26-30 közötti sávban, mind a KÉSZ módosítással érintett telek szélén.

A KÉSZ módosítás anyaga, a Telepítési tanulmányterv  itt érhető el. Az egyeztetési anyaggal kapcsolatban észrevételt, véleményt a február 26-ig lehet az alábbi módon tenni:

  • papír alapon a Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal, Főépítészi Iroda – 1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1. címre,
  • elektronikusan a foepitesz@pesterzsebet.hu email címre megküldve.

Aki szeretne a javaslatban foglaltaknál több fát a területen, vagy más ötlete, véleménye van, az tegye meg!

Egy hozzászólás “Szóljunk bele, hogy mi legyen a letarolt véderdőnk helyén!” bejegyzéshez

  1. A Zodony u. -Meddőhányó u.- vasuti sín háromszögben lévő dombról gyönyörű kilátás nyílik nyugat felé. Minimális költséggel, kaszálással, pár pad kihelyezésével,az autóparkolás megkönnyítésével a környék legszebb naplemente kilátója lehetne ez a hely.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük