Nyár végi, ősz elejei gallyazások

??? A nyár végi óriási vihar után a balesetveszélyessé vált fák gallyazása sajnos egy-másfél hetet is csúszott, így történt ez a gubacsi Békeporonty Ovi melletti játszótéren kettétört, körbeszalagozott fa esetében is.

Bár azóta sikerült a szülőkkel közösen elérnünk, hogy az óvoda kertkapuja előtt megszüntessék a balesetveszélyt, nem kis elégedetlenséggel járt a késedelem. ?‍??‍?

Ezért is tettem fel a kérdést, hogy miként tudunk segíteni abban, hogy a gallyazások gördülékenyebbek legyenek a kerületben.

Mach Péter: A Vagyongazdálkodási Osztályhoz lenne kérdése. Szeretné tudni, nagyjából mennyi pénz szükséges ahhoz, hogy a gallyazás a kerületben valamennyire gyorsabban és hatékonyabban működhessen. A nagy vihar után nagyon sok lakossági panasz érkezett, aminek a megszüntetése még folyamatban van. Van-e ennek forráshiány miatti oka?

Kernné dr. Kulcsár Dóra: Elmondja, természetesen a balesetveszély elhárítására van forrás, de másra nincs. Ebben az évben 30 millió forint volt elkülönítve gallyazási munkákra. Igyekeztek a COVID járvány miatti költség megszorítások miatt tartalékolni pénzt, de sajnos ez nem sikerült. Sajnos az egész éves keretet fel kell használni csak baleset és életveszély elhárítására, illetve az azonnali beavatkozást igénylő munkák elvégzésére. Most a vihar sajnos annyira sok helyen okozott problémát a kerületben, hogy bár azonnal elkezdték a vállalkozók a kárelhárítást, idő kellett hozzá, hogy a kerületen végig jussanak. Folyamatosan volt a kerületben csapat, de ilyen tempóban sikerült a munkát végrehajtani. Ez országosan okozott problémát. Tehát a késlekedés oka nem a pénz volt, hanem hogy sok helyen kellett végezni a munkát.

Fentiek miatt kértem az októberi Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság ülésre tájékoztatást arról, hogy a bizottságnak mennyi tartalékja van és ennek tudatában döntsünk, ez az összeg gallyazásra vagy a késő őszi faültetésekre legyen átcsoportosítva. ??

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük