Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért!

 Idén immár ötödször hirdette meg Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága az – „Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért” – környezetszépítő versenyét.

Ha fontos a környezetünk és teszünk is érte, akkor arra az egész kerület büszke lehet. Közös érdekünk a járdáink, parkjaink, kertjeink és udvaraink tisztántartása. Az egész kerületnek fontos a növényzet védelme, komposztálók használata, a szelektív hulladékgyűjtés, a konyhai kiskertek, veteményesek létesítése.

Pesterzsébet attól lesz szebb és élhetőbb ha kertjei, parkjai, sziklakertjei sokszínűek, és gondozottak. Akkor kelünk reggel dalos madarak hangjára ha nem hanyagoljuk el gondozásukat, ha madáretetőket, odúkat telepítünk.

Idén rendhagyó módon a Pesterzsébeti Nyár keretein belül a Stereo Swing Live Act koncert előtt adhattuk át a díjakat.

A versenyre kertes házak lakói, valamint társasházak jelentkezhettek.

Mérlegeltük a terület nagyságát, a házak környezetének gondozottságát. Szempontként jelent meg a biodiverzitás / fajtavédelem / haszonnövények megjelenése a virágok és dísznövények mellett (gyümölcs, zöldség, fűszernövények).

Fontos volt a tisztaság, a növényzet védelme, komposztálók használata, a szelektív hulladékgyűjtés, konyhai kiskertek, veteményesek létesítése. A kertek, parkok, sziklakertek mennyire sokszínűek, a növényzet tájidegen vagy őshonos mennyire harmonizál a környezettel.

A bírálatkor figyelembe vettük a madárgondozást, madáretetőket, odúkat is. A társasházak esetében plusz pontot jelentett a lakók bevonása, közösségépítő programok szervezése.

Kertes házak kategóriában a díjazottak:

 Trajkovics Laura
 Ilyés Pálné
 Nagy Lajos
 Kovács Szilvia
 Koloszár Attila
 Klementné Koncz Klára, Dr. Koncz Zsuzsanna, Dr. Ila Zsuzsanna
 Jakab Katalin, Filep Sándor
 Turcsikné Csoborgó Mónika

Társasházak kategóriában a díjazottak:

 Török Flóris utca 28.
 Közműhelytelep utca 2.
 Tátra B/3 Társasház

Szívből gratulálok minden sikeres pályázónak!

Fotók: Zsarnóczky Gyula és a bírálóbizottság tagjai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük