+1 Balog Róbertre

Két hónapja, amikor a regnáló pesterzsébeti polgármester fideszes coming outja borzolta a kedélyeket, azt írtam, hogy idén végre keresnünk kell egy olyan jelöltet, aki képes a helyreállításon és a romok eltakarításán túl Pesterzsébet megújulását is képviselni. 

Azóta Szabados Ákos már egy lovagkereszt büszke tulajdonosa, óriásplakátjaival, gigantjaival van telepakolva a város. Ennek ellenére meggyőződésem, hogy minden pillanatnyi politikai haszon, melyre a Fidesszel kötött alkuja miatt most számít, éppen saját életműve szempontjából irreleváns, sőt, káros.

De azt is állítottam, hogy változásra van szükség a városvezetésben, s ehhez Szabados Ákos pártváltásának van a legkevesebb köze. Ugyanis tudjuk és látjuk: valami megtört 2010-ben, s az elmúlt 9 évben nem vette észre, hogy Pesterzsébet olyan kerületté vált, ahol megállt az idő, amelyet lassan, de biztosan lehagynak a környező peremkerületek – s ezért ő a felelős.

dsc_6487-1600x450.jpg

Pesterzsébetnek felül kell emelkedni a pártpolitikán, alkalmas vezetést kell választania. Ezért írtam már több hónapja, hogy azt a polgármester-jelöltet támogatom, aki a hatalmi játszmák helyett:

  • együttműködik a fővárosi közgyűlésben ellenzéki képviselőtársaival, hogy fejlődő pályára állhasson Budapest;
  • a gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan elvét követi, és részt vállal a klímaváltozás elleni harcban;
  • dolgozni fog egy átláthatóbban és szervezetebben, hatékonyabban működő hivatalért, a lakókat jobban bevonó, részvételibb döntéshozatali folyamatokért;
  • aki megvédi élő és épített környezetünket, fejleszti Pesterzsébetet, de nem csak a Duna-parton és a Kosutiban, mert a városközponttól távolabb is van élet;
  • aki átalakítja a kerület támogatási rendszereit, kialakít egy olyan rendszert, amely újabb és újabb csoportoknak tud segítséget nyújtani lakhatási gondjaiknak kezelésére;
  • mindent megtesz a szegregáció megállításáért az oktatásban, aki kiáll azért, hogy az erzsébeti betegeket ugyanolyan körülmények között lássák el, mint a budaiakat;
  • felszámolja az illegális szeméthalmokat a kerületben, megállítja a zaj- és bűzszennyezést.

Szabados Ákos válasz helyett inkább csapatot váltott, a kooperáció, az együttműködés helyett úgy döntött bólogató Jánosokra van szüksége.

Balog Róbert azonban az alábbi választ adta júliusban a feltételrendszerre: a mai megbeszélés alapján megerősítem, hogy az alábbi gondolatokat elfogadom, mint alapvető értéket, és megválasztásom esetén azokat képviselni, érvényesítésükére törekedni fogok a hétköznapokban.

Azóta túl vagyunk programjának átbeszélésén, megvitatásán is. S ez megerősített abban, hogy Ő és a „Közösen Pesterzsébetért” programja valódi változást hozhat a kerületnek. Pesterzsébetnek ugyanis szüksége van egy határozott és az itt élőkért kiállni hajlandó polgármesterre és testületre ahhoz, hogy elfoglalja az itt élőket megillető helyet Pest déli területén és Budapest egészében. Az őszi önkormányzati választásokon egyetlen cél kell vezéreljen mindenkit: tiszta kézzel, fejjel és nem utolsósorban tiszta szívvel álljunk ki a kerületben és a fővárosban élők ügyeiért! A feladatunk pedig nem kevesebb, mint olyan szakpolitikai fejlesztési terveken alapuló stratégia összeállítása, majd megvitatása a lakossággal, amelynek végrehajtása hosszabb távon kiutat mutat, irányt szab a napi működésnek.

S erre most adódott egy esély, éljünk vele! 

valaszt_2_1_1_2.png

NEM LESZ STADION!

2015-ben 3 éves kemény harc után sikerült megakadályoznunk Szabados Ákost és a Fideszt abban, hogy egy új stadiont építsen Pesterzsébeten a Duna-parton.

Akkor a lakók összefogásának, harcos kiállásának és a “Közösen Pesterzsébetért” képviselőinek volt köszönhető, hogy sikerült megállítani a folyamatokat.

Stadionépítés helyett jövőre végre megépülhet a Duna-parti sétány, s végre birtokba vehetjük a teljes partszakaszt.

Ez is egy ok arra, hogy miért támogatom a változást, s hogy miért gondolom úgy, hogy ne Szabados Ákos és a Fidesz vezesse továbbra is a várost.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük