Hol a határ? – Többnapos hullát találtak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

A hét sajtóhíre felborzolta a kedélyeket: a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 9. emeleti várójának női mosdójában egy többnapos holttestet találtak.

Döbbenet, hogyan maradhatott napokig észrevétlen a bomló tetem ott, ahol elvileg naponta legalább egyszer kötelező lenne a takarítás, növeli a botrányt, hogy az elhunyt egy – a csecsem­ő- és a koraszülöttrészleghez közeli – mosdóban hevert.

A kezdeti döbbenetet, azonban mára harag s megvetés követte a kerületben, s ennek kellene végre tenni-akarássá és cselekvéssé érnie mindenkiben. Felmordult az országos politika is: Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd társelnöke is joggal követeli, hogy Balog Zoltán azonnal számoljon be a Jahn Ferenc kórházban történt halálesetről.

Nem jó ma kormánypárti politikusként Pesterzsébet utcáit járni, panaszkodnak a fideszesek a kerületben, de nem tesznek semmit. Pedig most a nyavalygás helyett végre cselekedni kellene! A Párbeszéd képviselőjeként erre kérem képviselőtársaimat és az érintett kerületek, települések vezetőit is.

14124966_52b79715cf98377e8d454d671d867859_m.jpgforrás: index.hu

Egy budai képviselőtársam szerint az ügyről csak úgy lehet írni és beszélni, ahogy Török Mónika teszi megrázó írásában, ezt azonban vitatom, képviselőként ugyanis felelősségünk is van az ügyben, hiába nem akar a kormány semmit tenni a dél-pesti polgárokért, nekünk harcolni kell értük, magunkért, a családunkért. Az nem járja ugyanis, hogy aki teheti más kórházat keres a kerületben, s évtizedek óta azért imádkozik, hogy ha baj van, akkor a körzetén kívül essen össze, nehogy bekerüljön oda. Az nem járja ugyanis, hogy „csúcskórházat” építenek természetvédelmi területeket veszélyeztetve Budán, „szuperkórházat” Ferencvárosban és újabb és újabb ígéretekkel hitegetik csupán a dél-pestieket.

Tavaly februárban intett be a pesterzsébeti FIDESZ-frakció Rogánnak: a polgármesterrel közösen kialakított határozati javaslatuk alapján arra kérték a kormányt, hogy vizsgálja felül az új, nagy fővárosi kórház tervét, s a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház kibővítésére, korszerűsítésére és fejlesztésére fordítsa a rendelkezésre álló plusz forrásokat. 

Azóta sem történt semmi, a kerület ahol tud segít, tömködi a lyukakat, saját forrásból próbálja – idén már az alapellátást biztosító – eszköztámogatásokkal segíteni a kórházat. Az akkor tökösnek mutató jobboldali frakció mára visszatáncolt és engedelmes mamelukként támogatja a kormány semittevését.

A kormány azonban másfél év után csak egy hangzatos sajtónyilatkozatot tett le az asztalra, tenni nem tett semmit a nővérszálló felújításának megkezdésén kívül, ráadásul Ferencvárosba tervezi az új sürgősségi központot, amit a kerületi FIDESZ immár -becsapva választóit- mellszélességgel támogat.

Pedig szinte hetente jelennek meg megdöbbentő hírek, cikkek a Jahn Ferenc Kórházban tapasztaltakról. A mostani hír az eddig csak legyintgetőkben is komoly ellenérzéseket váltott ki, ma a FIDESZ-en kívül mindenki egyetért abban, hogy a helyzet tarthatatlan.

Ráadásul a rendőrségi vizsgálat lezárásáig csak csepegtetve érkeznek a hírek, amelyek vegyülnek valótlan, légből kapott állításokkal, mendemondákkal is. A Jahn Ferenc Kórház mosdójában történt halálesettel összefüggésben a folyamatban lévő rendőrségi vizsgálat lezárásáig nem áll módjában nyilatkozni– a kórházat felügyelő Állami Egészségügyi Ellátó Központnak.

Ezt unta meg láthatóan Pesterzsébeten mindenki, a pesterzsébetieknek ugyanis nem ígéretekre van szüksége, hanem korszerű, működőképes kórházra!

letoltes_3.jpgS persze ezt unta meg az egész ország, az Orbán-kormány ugyanis 2010 óta évente nagyjából négyszázmilliárd forintot vont el az ágazatból. Lerohasztották a kórházainkat, tönkretették az alapellátást, nem hajlandóak érdemi béremelést adni a dolgozóknak. Napjainkban többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint autóbalesetben, az orvos-elvándorlás miatt az is előfordulhat, hogy az évtized végére a magyarok felének nem lesz megfelelő ellátása. Be kell fejezni tehát ezt az ámokfutást, mert most már a betegek élete forog kockán!

FTC, MTK, Mezőkövesd, Videoton, Vasas, Felcsút, Diósgyőr, Honvéd… a már átadott, vagy még épülő Orbán-stadionok listája a teljesség igénye nélkül az egyik oldalon, rohadó egészségügy, omladozó falak, takarítatlan WC-k a kórházakban, egészségügyi intézményekben a másik oldalon.

Fordítsuk a feje tetejéről a talpára ezt a világot: tegyünk meg mindent az egészséges környezetért és életmódért, az ellátórendszert pedig szervezzük végre a betegek igényei köré! A Párbeszéd azt vallja, hogy mindenkinek, vagyoni helyzettől függetlenül joga van az egészséges élet lehetőségére, ha pedig megbetegszik vagy megsérül, a gyors, szakszerű és színvonalas ellátásra!

Visszaszorítjuk a kórházi fertőzéseket. Ehhez minden szakellátási intézményben garantáljuk az alapvető higiénés feltételeket, a szakembereknek pedig állandó továbbképzési lehetőséget biztosítunk. Az ÁNTSZ vizsgálatait nyilvánosságra hozzuk és biztosítjuk, hogy a feltárt hiányosságokat az intézmények a lehető leghamarabb képesek legyenek orvosolni.

Itt bővebben is olvasható az egészségügyi programunk, helyi szinten pedig a héten ismét kezdeményezni fogom, hogy a kerület vezetése egyeztessen a Jahn Ferenc Dél-pesti kórház körzetében található önkormányzatok, kerületek polgármestereivel, hogy közösen lépjenek fel.

Jelentős erőket megmozgatható kezdeményezésről van szó. Az 1980-ban megnyílt, csaknem félmillió lakos egészségügyi ellátásáért felelős intézmény 1263 ágyán évente több mint 41 ezer beteget gyógyítanak; a járó-betegek száma pedig meghaladja az évi 660 ezret.

78 hozzászólás “Hol a határ? – Többnapos hullát találtak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban” bejegyzéshez

 1. Tudtommal az ellenzeki Szabo Szabolcs a valasztokerulet orszaggyulesi kepviseloje. O mit tett a korhazert amugy?

 2. Hát megint mellé lőttek a bérjajgatók, ez az eset sem pénzkérdés.
  Szervezetlenség, hozzáállás, trehányság, gondatlanság.
  Orbán megbukott.

 3. Mi a probléma? Ennek az országnak erre van igénye. Lásd az első két hozzászólót, nekik is így tetszik. Minden faluba legalább ötezres stadiont, és összejöhet a négyötödös többség is!

 4. “az Orbán-kormány ugyanis 2010 óta évente nagyjából négyszázmilliárd forintot vont el az ágazatból”
  Szegyen, szegyen, szegyen!!!!! Sajat maguknak bezzeg nem sajnaltak a penzt a Honved Korhaz VIP reszlegenek kialalkitasara.

 5. @röf: Bérjajgatók? Nem te vagy inkább bérkommentelő? De ne félj, te is leszel majd beteg, majd akkor legyen nagy, az a mocsok pofád, amikor te is bekerülsz a gazdád csodás egészségügyi rendszerébe! Meglátjuk, hogy akkoris éltetni fogod-e. Tudod a kórházban senkit nem fog érdekelni, hogy mennyire nyalsz a Fidesznek, ugyanazt a szart fogod kapni, amit az utolsó Gyurcsányista. Sőt, talán jobb is, ha nem nagyon hangoztatod az orvosok és a nővérek előtt, hogy azt a rendszert támogatod ami harmadik világbeli állapotokat teremtett az egészségügyben, miközben két kézzel szórja a pénzt kurva stadionokra, kisvasútra, olimpiára, helikopterezésre.

 6. Jól van, a narancshad dolgozik. A világ rendje helyreállt.

 7. Mondtam már többször is odabent, hogy fessük zöldre a követ, húzzunk rá fehér vonalakat vegyünk rövid gatyát, pólót, annak a hátára írjuk rá a nevünk és akkor lesz zsozsónk arra, amiért ott vagyunk.

 8. Tehát tisztázzuk.
  Egy nőt nem vett észre 5 napig senki a mosdóban .
  Kinek kellett volna észrevennnie ?
  A takarítónak, akinek elméletileg naponta be kéne mennie és takarítani.
  Miért nem vette észre ?
  Mert nem végezte el a rá bízott feladatot.

  Hogy jön ide a kormány ?
  Emlékeztetőül.
  Gyurcsányék alatt, Gyöngyösön az elprivatizált kórházban hónapokon keresztül, a hideg szeles folyosókra fektettek betegeket.
  Úgy hogy minden nap többen látták és tudtak róla.
  Ez volt az evidencia.

  Nem egy eldugott mosdóban egy hulla. Hanem a napi szinten megkínzott betegek, az elprivatizált kórházakban.

 9. @nezze: Más kórházban sem keresnek jobban, a kórház sem kap több pénzt az államtól. Mégsem történik ilyesmi!
  Ez pontosan az, amit “röf” is leírt: trehányság, gondatlanság.

 10. Ti választották ezt a kormányt (kivéve a kivételeket), igyátok a levét basszátok meg. Aki ezt nem látta, nem tudta előre, az retardált, de rajta már senki és semmi sem segíthet.

 11. @SD9:
  “amit “röf” is leírt: trehányság, gondatlanság.”
  Igy van! Ami sajnos azon is mulik, hogy keves a szemelyzet, dogfaradt apolonok es orvosok rohangalnak a korhazakban, lepukkant, agyonzsufolt minden korterem, a WC-ben nincs papir stb. Nem sorolom.

 12. @Ballib cenzúrázók réme 19:
  “Tehát tisztázzuk.
  Egy nőt nem vett észre 5 napig senki a mosdóban .
  Kinek kellett volna észrevennnie ?
  A takarítónak, akinek elméletileg naponta be kéne mennie és takarítani.
  Miért nem vette észre ?
  Mert nem végezte el a rá bízott feladatot.”

  Az osztály főorvosának, orvosainak, nővéreinek sem hiányzott a beteg? Váratlanul eltűnt az ágyról és senki sem kérdezte, mi lett vele?

  Avagy ez a beteg kívülről érkezett a kórházba és bement a toalettre?

 13. @Tristee:

  Van minden kórházban takarítónő, akiknek naponta kell takarítani a mosdókat.

  Csak valamelyik elszabotálja, ellógja a feladatát, és valamelyik nem.

  Persze értem hogy te Marika néni trehánysága okán szeretnél kormányt buktatni, mert az Elkúrók maguktól soha nem fognak tehetség folytán az tisztán látszik.

 14. @akakukk:

  És ha netán mégis van takarító , akkor mi van ?
  Esetleg az amit többen leírtunk ?

  Szimpla trehányság és figyelmetlenség ?

  Szöges ellentétben GYucrsányék alatti állapotokkal, mikor megfontolt szándékkal, mindenki tudtával, kórházi utasításra fektették az elpriatizált kórházakban a folyosóra a betegeket.

 15. @tomfree: “Tudtommal”
  És még: @Attilajukkaja:(2)

  Tudtommal, ez egy magyar nyelvű blog (blog.hu, mondom blog.HU)
  Mialófaszt keresnek itt ékezetnélküli seggfejek – a listát lásd fent…

 16. Bértollnok? Tényleg ezzel kell gyanúsítani bárkit is? Hogy bármilyen előnyért cserébe beszél olyan dolgokról, amikről beszélnünk kell? Elment a maradék eszetek is? Ha én azt mondom, hogy az egészségügyre ráférne némi ráncfelvarrás, akkor automatikusan mszp-párti vagyok? Nem érzékelitek, hogy az “oszd meg és uralkodj” elv mentén önként csináltok hülyét magatokból azzal, hogy egy fontos témát elintéztek azzal, hogy “na tessék, még egy komcsi/libsi/fideszbérenc/akármi”? Netán egy komcsi/libsi/fideszbérenc/akármi nem mondhat jókat? Vagy ha jót mond, automatikusan egyet kell értsen minden más nézettel, amit vallotok? Vitázni senki nem tud? Vagy nem akar? Jó lenne megtanulni, ha értelmesen szeretnénk beszélni olyan dolgokról, amik nem fekete-fehérek. Ha így teszünk, talán példát vesznek rólunk a minket elszántan képviselni igyekvők. De rossz esetben is “csak” kialakul az igény a vitára és a tényfeltáró újságírásra, akkor talán majd nem izomból döntünk vagy nekifutásból ítélünk, kialakítva egy olyan helyet, ahol érdemes maradni.

 17. @Barneby:

  Te elolvastad a posztot ?

  Ha igazat írnál, és valóban követelnéd a gondolkodás mércéjét, akkor nyílván elutasítanád ezt a hullagyalázást, amiben a sorsára hagyott kórházi hullától, a biciklist 100-al kerülő polgármesterig minden halottat és élőt felahsználnak a ballibek agyatlan kampányukban.

 18. nem hiszem,hogy nincs penz takaritora, es nem, nem naponta, kb 2 orankent csekkolni kellene a wc-ket
  namost jo lenne tudni volt-e takarito?
  ha volt nincs mirol beszelni
  ha nincs egy korhazban takarito az tragedia
  a sima aruhazakban is van

 19. @hagyma:
  “ha nincs egy korhazban takarito az tragedia”
  Nyilvan van. Orvos es apolono is van. Csak nem mindegy, hanyan vannak es mennyire vannak leterhelve.
  A leirt esetre nincs mentseg, de utal arra, milyen allapotok uralkodnak egyes korhazakban.
  Nekem is borzalmas tapasztalataim vannak a magyar korhazakrol. Ezert nem lepodtem meg, … de nagyon is elborzadtam.

 20. Tiz évvel ezelött felszólaltam egy közmeghalgatáson (hajléktalanok helzetéről volt szó) és azt javasoltam menjenek a kórházba vagy a polgármesteri hivatalba éjszakázni, mert ott senki nem foglalkozik velük miért vannak ott. Most itt a példa már akkor is ugyanez volt. Csak egyet nem értek 43 ledolgozott év után nyugdijba mentem, mint egy Kft vezetője most is fizetek eü. hozzájárulást, továbbá mint vállalkozó is fizetem ugyanezt, akkor hogy lehet hogy nincs pénz….. tán csak nem azért mert 6 millió orvosi beavatkozás történik évente, amely mögött nincs eü. biztositás, biztos hogy az mind életmentő beavatkozás ? Tán itt kéne a pénzhiány forrását keresni.

 21. “csaknem félmillió lakos egészségügyi ellátásáért felelős intézmény 1263 ágyán évente több mint 41 ezer beteget gyógyítanak; a járó-betegek száma pedig meghaladja az évi 660 ezret.”

  Történt 1 tragikus eset, amiről tulajdonképpen senki nem írt semmi konkrétumot.

  Bent fekvő volt-é az elhunyt, kívülről jött látogató stb.

  Mindkét eset felveti a kórházban uralkodó helyzettel kapcsolatos kérdéseket, amiért elsősorban a kórház vezetése a felelős.

  Így ez az egész ismét a hisztéria keltők kedvence lesz 1 darabig (amíg kiderül, hogy nem ott, nem úgy, és nem is ez történt).

 22. Mese nincs az összes kórházat privatizálni kell, majd Soros Gyuri rendbe tesz mindent, ja és a civil nyilvánosság hatalma.

  És ha mint ahogyan más hír források is megerősítik. nem kórházi beteg volt az áldozat, hanem egybelopózó hajléktalan. Akkor mi van?

 23. @hagyma: ‘ha nincs egy korhazban takarito az tragedia
  a sima aruhazakban is van’

  – ez nem amerika, tesó. Azért itt van egy alap színvonal ami alá nem mennek a szegénykórházak se, perszehogy van takarító, egy rakás.

 24. @Jakab.gipsz:

  Tök mind1, Orbánnak buknia kell, a rettegőknek ez a betevő falat, enélkül az életük 1 nagy O, igaz amúgy is,de ez most lényegtelen.

 25. @Ballib cenzúrázók réme 19: Olvastam a posztot, utána a kommenteket. Ez utóbbitól picit dühös lettem. Történt egy szörnyű eset, ami felfedte egy rendszer hiányosságát. Ennek a rendszernek vannak felelősei, jelezni kell feléjük, és elvárni a pozitív irányú változást. Függetlenül attól, hogy ki milyen politikai irányzatot követ, vagy milyen meglátásai vannak, ez a teendő. Semmi más nem tartozik ide. Hogy a fenébe tudunk mégis 10 komment alatt eljutni a másik nemhogy gyalázásáig, de bértollnoknak nevezéséig? Hogy jön az ide? És miért?

 26. @Barneby: Ti ballibsik rohasztottátok szét az egészségügyet, a szemkilövető gyurcsánnyal az élen. főképp mert nem fordítottatok figyelmet a fiatalok sportjára, mint most a nemzetmentő kormány.

 27. @Mach Péter:

  Szerinted nincs benne logika?
  Egészségesebb nemzedék nem biztos, hogy kórházhasználó is lesz (beteg lehet, agyilag, ez valóban nem zárható ki, ha a mai trendeket is figyelembe vesszük)

  Az egészségügyet soha senki nem fogja rendbe tenni, mellesleg. Aki ezt ígéri, jó nagyot kamuzik.

  A változtatások csak hosszútávon jelentkezhetnek.Az igények/ lehetőségek / elvárások pedig állandó változásban vannak.
  A mindenkori helyzetet lehet esetleg jobbá tenni, talán.
  Szerintem.

 28. @6.Lenin: Nincs, amiről írsz, az a Bozsik-program, a tömegsport támogatása, futópályák, sport ösztöndíjak, olcsó egyesületi tagsági díjak, úszásoktatás…

  A stadion és a pénzmosó profi egyesületek támogatása nem az.

 29. @6.Lenin:

  Természetesen ehhez még figyelembe kéne venni a

  gyógyszer ipar
  az egészségszolgáltatást igénybe vevők
  az intézményekben dolgozók
  az intézményeket közvetlen üzemeltetők
  az egész rendszert üzemeltetők
  biztosítók

  rendkívül szerteágazó/eltérő érdekeit, és sok minden mást is.

  Aki azt ígéri, hogy mindezt rendbe teszi, az hazudik.Rövidtávon ziher, hogy ordas nagyot.

 30. @Mach Péter:

  Csak általánosságban írtam a sport támogatásának egyik lehetséges következményéről.
  Nem szeretnék ebben a kérdésben pártpolitikai hülyeségekkel foglalkozni.
  Nem szabadna belekeverni.
  Szerintem.

 31. @6.Lenin:

  A Dél-pesti Kórház állapota 20 éve is borzasztó volt, mára azonban tarthatatlanná vált, az ország egyik leglepusztultabb kórháza, s itt Budapesten van.

  Hetente jelennek meg újságcikkek az aktuális botrányokról. Aki felelősen kormányoz, az ezt a problémát kezeli. Most nem kezelik, az elmúlt 6 évben nem történt semmi, csupán a nővérszállót kezdték meg felújítani.

  Ez most a legnagyobb probléma, ezt ugyanis kezelni tudná a kormány ha akarná, de láthatóan nem akarja.

 32. @Ballib cenzúrázók réme 19:

  “Persze értem hogy te Marika néni trehánysága okán szeretnél kormányt buktatni, mert az Elkúrók maguktól soha nem fognak tehetség folytán az tisztán látszik.”

  Ki kell ábrándítsalak, engem a kormány nem érdekel, ha marad, akkor marad, ha nem marad, akkor nem marad. Tőlem egyébként még akkor is maradhat, ha tömegével vannak olyan félkegyelmű rajongói, mint temagad.

  Engem az érdekel, hogy miképp fordulhat elő ilyen elképesztő, morbid eset. Az újabb hírek szerint az idős asszony nem benti fekvő beteg volt, hanem kívülről érkezett a kórházba. Így már érthető, miért nem hiányzott a benti orvosoknak, az ápoló személyzetnek.

  Valóban marad egyrészt a takarítónő, vagy takarító személyzet, mint első számú felelős, de persze az ügy ennél bonyolultabb. Felveti a folyamatos (helyiség)ellenőrzés hiányát is, ami viszont vezetői kompetencia és kötelesség (lenne).

 33. @Mach Péter:

  Itt talán az uniós pénzek felhasználhatóságát sem kellene figyelmen kívül hagyni. Budapest kívül esett, most a vidéken volt lehetőség a fejlesztésre.

  Nyilván egy ellenzékben lévő, és a hatalomért ácsingózó erőknek ez 1 jól felhasználható (nak tűnő) érv a hatalomban lévőkkel szemben.

  Az egészségügyet, oktatást kizárnám a mindennapi pártpolitikai küzdelmekből.
  Amíg ezt ilyen harcokra használják,még a jobbítás sem várható, hiszen felerősödhetnek az ellenérdekelt felek gáncsoskodásai is. Nem zárható ki.

  Nagyon sok mindenen kéne fejleszteni. Nyilván vannak hibás döntések, félremagyarázott (az ellenzék részéről is )hosszútávú elképzelések is.
  bonyolultabb kérdések ezek, mint itt hisztériázni.
  Más hozzáállással talán közelebb lehetne jutni a megoldásokhoz is.
  Szerintem.

 34. Szóval libsik nyugi, csak semmi pánik, van még Recsken kő.

  Mert ugyebár a rém hírek terjesztőinek csak a szája jár.

 35. @Tristee:

  “Az újabb hírek szerint az idős asszony nem benti fekvő beteg volt, hanem kívülről érkezett a kórházba. “

  Kezd alakulni, hogy nem is az, nem is úgy, és nem is ott.

  A takarító miből sejthette, hogy még mindig ugyanaz a személy használja a WC-t? Esetleg feltételezhette, hogy cserélődtek, és mindig pont akkor használja valaki, amikor ő ott van?
  Igaz, nem ismerem teljes részleteiben ezt a tragikus eseményt.

 36. @Mach Péter:

  Erre a következtetésre miként jutottál?
  Én hisztiztem nem ismert eseményt kihasználva?

  Én csak azt hittem komolyan is gondoltad amit a kórházról írtál.Tévedtem.Engem igazoltak az eddigi hozzászólások többsége is.
  Egy részleteiben nem teljesen ismert eseményt felhasználva hisztériát kelteni hasznos politikai tevékenységnek tűnhet, de nem az.Eddig ezt próbáltam érzékeltetni.
  Felesleges volt, de nem is csodálkozom ezen. A támogatottsági adatok is azt igazolják, amit írtam.
  Szerintem nem én vagyok tévedésben.

 37. @Mach Péter:

  Hali !

  Ballib nickhamisítónak válaszolsz..

  Tudod.. A ballib szarháziak már csak ilyenek.

  HA elfogynak az érvek, jön a nickhamisítás.

  A második ‘l’ az ‘I’ nála. BalIib != Ballib

 38. @BalIib cenzúrázók réme 19: mindenkinek van egy álma, az enyém, hogy ha kiherélnek téged egy tompa rozsdás késsel, majd a Jahnba visznek és nagy örömödre együtt lehetsz a mocskos kórteremben a kéthetes ürülékükben fetrengő fideszes képviselő urakkal, akiket mind haslövéssel vitték be. Agysebészetre nem lesz szükség.

 39. @Jakab.gipsz: Honnan, honnan? Őt is próbáltam arra kérni a zuhanyzóban hogy hajoljon le, mint téged, csak ő nemet mondott.
  Rosszul érintette a próbálkozásom.

 40. Kénytelen leszek új nicket csinálni a sok hamisítás miatt. :-((

 41. @BalIib cenzúrázók réme 19:
  Kár az erőlködésetekért végetek van mint a botnak.

  Nyugodjatok bele, vége, ne nehezítsétek meg a saját ostoba semmit sem érő létezéseteket.
  Nem vagytok fontos tényezők, nevetségesek vagytok, szánalmas korcsok és ezt ti állítjátok magatokról.

 42. @Kulminaator: te faszkalap az a különbség, hogy ő országgyűlési képviselő aki ezért fizetést kap. Menj vissza kapálni, több eszed neked sincs.

 43. @BalIib cenzúrázók réme 19: Így van, én voltam. Odamentem és szétrohasztottam. Gyurcsányt is szétrohasztottam. Az összes ballibsi (?) társammal (?) együtt. De jó, hogy ilyen tájékozott vagy. És te mit csináltál, amíg én a rohasztással voltam elfoglalva? Miért nem jötté oda hozzám, hogy “Te figyelj apafej, hagyd abba a rohasztást a társaiddal együtt itt, és kezdj el fókuszálni a fontosabb dolgokra, például a sportra!”. Ha tényleg úgy van, ahogy mondod, és én rohasztottam el a többiekkel az egész rendszert, nyilván azért történhetett, mert ne tudtam róla, hogy éppen rohasztok valamit, így felmerül azok felelőssége, akik tudtak róla, így első helyen mindjárt a tiéd is. (gondolom azt nem nézed ki belőlem, hogy szánt szándékkal, tevőlegesen rohasztanék bármit is bárkivel közösen)

 44. A hisztizők megint takonyra ugrottak…

  “Az elhunytra a 9. emeleti nyilvános, látogatói, nem betegellátó osztályon található mellékhelyiségben, egy belülről elreteszelt fülkében találtak rá kollégáink, amikor a takarítónő a bezárt fülkét akarta kinyitni. A helyszínelést végző nyomozók szóbeli tájékoztatása szerint idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, “

  inforadio.hu/belfold/2016/11/29/hogyan_heverhetett_napokig_egy_holttest_a_korhazi_mosdoban/

 45. @Mach Péter:

  Szerintem meg az szánalmas, hogy 1 hajléktalan bemegy 1 középületbe (melegedni valószínűleg)magára zárja a klozetot aztán csendesen elhuny, és ebből a rettegők rendszerhibát kürtölnek világgá.

  Természetesen probléma a hajléktalan kérdés és az egészségügy állapota is. Ki kellene mindkét problémára találni (közösen pártpolitikától függetlenül)valamilyen megoldást, amit talán a többség képes is elfogadni, és nem minden kormányváltásnál lerombolni az előző által esetleg kezdeményezett változtatásokat.

  Mi köze ennek a Gulágon elkövetett bűnökhöz? Hol vontam kétségbe az ott történteket?
  (olvasd el Iván Gy 1 napja címet viselő, és erről szóló írást. Érdekes emberi tulajdonságokat is megismerhetsz, ha már gulágozol itt valamiért)

  Miért kell ismeretlen eredetű híreket- kiforgatva -felhasználni politikai haszonszerzés céljából?
  Ilyen hozzáállással tényleg orvosolni is lehetne a felmerülő problémákat?
  Miért hisszük, hogy amennyiben így állunk a problémákhoz, netán majd mi nem visszakapjuk vissza ezt?

  Nem ezért ilyen a közélet ma Mo-on?

  (mellesleg senki nem kényszerítette a szerencsétlent, hogy oda menjen akaratán kívül, és ott készakarva rázárták a budit, hogy ott pusztuljon. Nem segítségért ment oda, de senki nem volt hajlandó segíteni rajta.Semmilyen formában nem lehet párhuzamot vonni sem a Gulághoz, sem a jelenlegi egészségügyi ellátáshoz )

 46. @6.Lenin:
  “1 hajléktalan bemegy 1 középületbe (melegedni valószínűleg)magára zárja a klozetot aztán csendesen elhuny, és ebből a rettegők rendszerhibát kürtölnek világgá”
  Lehet, hogy nem altalanos rendszerhiba, de oriasi nagy hiba, ha ezt ket napig nem veszik eszre egy korhazban. Nem gondolod?

 47. @Attilajukkaja:

  Ha nagyon szeretnénk felelőst keresni, akkor nyilván óriási hiba.
  Tételezzük fel -jóhiszeműen-, hogy ment a takarító, látta, hogy zárva a budi. Másodszor harmadszor is, de nem tudhatta, hogy ugyanaz a személy használja-é. Lehetséges, hogy nem is érdekelte túlságosan az ügy, zárva, valaki éppen tojik, közöm?Hi9ba? Trehányság.
  Tök mind1.
  Egy biztos, nem rendszerhiba volt. Ennek ellenére van hiba az egészségügyben, nem is kevés, de lesz is mindig, függetlenül, hogy ki van,lesz hatalmon.Ezt soha nem lehet olyan szintre hozni, hogy mindenki elégedett lenne.
  Betegek, orvosok, gyógyszert gyártók, beteg biztosítók, stb.
  Kár volt itt ezen az ügyön ennyit hisztizni. Mit oldott meg?
  Egy nagy lópisztolyt.

 48. @6.Lenin:
  “Tételezzük fel -jóhiszeműen-, hogy ment a takarító, látta, hogy zárva a budi.”
  Szerintem is trehanysag, ha sokaig nem erdekli a takaritot egy bezart WC.

  “Egy biztos, nem rendszerhiba volt.”
  Ebben nem lehetsz biztos.
  En a rendszer hibajanak tekintem azt, hogy nincs eleg orvos, apolo, asszisztens es takarito sem. Hogy nincs eleg penz a korhazak normalis mukodesere, es az igazgatokat folyton azzal cseszteteik, hogy mar megint adossagokat halmoztak fel. Nem mondom, hogy csak egy politikai rendszer felelotlen egeszegugyi hibajarol van szo, de mindenkeppen rendszerhibanak konyvelem el, ami tortent.
  De az Orbant istenito hiveknek, kormanytagoknak hiaba beszel az ember, … nekik csak az imalanc a fontos.

 49. @Attilajukkaja:

  Vagyis szerinted rendszerhiba, hogy trehány emberek dolgoznak az egészségügyben?

  Vagy csak most? Előtte csupa felelősségtudatos dolgozója volt, de ők “elmenekültek” külföldi kórházakba idős betegmozgatási menedzsernek (1 másik blogon olvastam ezt a meghatározást)magyarul betegtologatónak?

  Még egyszer kérdezem: bármiféle megoldást kínál a hazudozás? Miért nem lehet normálisan megbeszélni a problémákat, mert azt senki nem tagadja-én sem-, hogy léteznek.
  Mitől van a béka seggénél az ellenzék? Ez nem játszik benne szerepet, hogy ilyen a hozzáállásuk? Szerintem igen.
  Azt értem, hogy szeretnének hatalomra kerülni, de nem tudnának elképzelni ehhez, működő módszereket is?

  Nem az az általános elv, hogy a kormány a lehető legkevesebb dologba szóljon bele? Nem a kórház vezetősége felel az ottani állapotokért? Nem ők az alkalmatlanok?
  Mert vannak ebben a rendszerben jól működő intézmények is.
  Rájuk más törvények vonatkoznak?

  Nem azért is harcoltunk, ha már az unió tagjai vagyunk, szabad legyen a munkavállalás is?
  Most meg menekültekről hadoválnak a nagy harcosok.Miért?

  Ha valamilyen fatális véletlen folytán ez a töketlen társaság kerülne hatalomra (jelenlegi ellenzék), nem lennének felháborodva, ha az akkori ellenzék is hasonló módszereket alkalmazna?

  Hagyjuk már az “Orbán hívei” nevezetű faszságokat. Egy demokráciában mindenkinek jogában áll oda sorolódni, ahová jónak látja.De ezt az igazi demokratáknak magyarázni kell? B+.

 50. @6.Lenin:
  “szerinted rendszerhiba, hogy trehány emberek dolgoznak az egészségügyben?”
  Annyiban rendszerhiba, hogy kicsi a meritesi lehetoseg. Annyira kevesen hajlandoak ilyen munkakorben dolgozni, hogy barkit felvesznek, aki jelentkezik ra. Es ha jelentkezik is, nagyon tul van terhelve, nincs is, aki ellenorizze a munkajukat. Nem veletlenul menekulnek a szakemberek a magyar egeszsegugybol.
  Hiaba vagyunk EU tagok, ha nem tudjuk hozni az EU atlagat sem berekben, infrastrukturaban. De nem csak a penzrol van szo, hanem a kormany cinikus hozzaallasarol is, amilyen lekezeloen bannak az orvosokkal, apolokkal, tanarokkal, szocialis munkasokkal stb. A pofatlansag teteje!

  “Még egyszer kérdezem: bármiféle megoldást kínál a hazudozás?”
  Ezt tolem kerdezed? Kit nevezel most eppen hazugnak? Engem?

  “Miért nem lehet normálisan megbeszélni a problémákat”
  Mert a kormany nem hajlando ra!!!!

  “Egy demokráciában mindenkinek jogában áll oda sorolódni, ahová jónak látja.De ezt az igazi demokratáknak magyarázni kell?”
  Miert kellene? Az orban hivek Orbanhoz sorolodnak, masok meg masokhoz. Ez miert haborit fel teged ennyire?

 51. @Attilajukkaja:

  Érted amit írsz?

  Ha a kormány trehány,nekem is annak kell lennem? B+, ez aztán a faszság a köbön.

  “Miért nem lehet normálisan megbeszélni a problémákat”
  Mert a kormany nem hajlando ra!!!!”

  Nem a kormánnyal kell megbeszélni, hanem ellenzéki pártként a választókkal!!!!
  Ezt tudom kínálni nektek, ha engem választotok.

  Attól nem leszel okosabb, ha a másikat lehülyézed. Mi ebben a bonyolult?

  Engem nem háborít fel mások bénasága, csak nem értem az önvizsgálat ekkora hiányát. Önismeret is a béka seggénél.
  Talán éppen ezért ekkora bénák, de tudod mit, tojok rá.
  Nem én ugrottam takonyra ebben a szomorú sztoriban.

 52. @6.Lenin:
  “Érted amit írsz?”
  Es te erted, amit irok?

  “Ha a kormány trehány,nekem is annak kell lennem? B+, ez aztán a faszság a köbön.”
  Szerintem is az. Nem is ertem, miert talaltal ki ilyen butasagot.

  “Nem a kormánnyal kell megbeszélni, hanem ellenzéki pártként a választókkal!!!”
  Mit? Az egeszsegugyi politikat?

  “Attól nem leszel okosabb, ha a másikat lehülyézed. Mi ebben a bonyolult?”
  Na acsi! En senkit nem hulyeztem le, te viszont bele lovaltad magad valamibe, amihez nekem semmi kozom. Es most vagdalkozol.

  “Nem én ugrottam takonyra ebben a szomorú sztoriban.”
  Hanem MINDANNYIAN! Ezt vedd mar eszre egyszer.

 53. @Attilajukkaja:

  Te tényleg nem érted az egészet.

  Te sugalltad, hogy miért is trehányak az emberek. A kormány miatt.

  Ellenzékiként mit szeretnél a kormánnyal megbeszélni?

  A kormánynak van egy elképzelése (helyes, vagy hibás?)megpróbálja megvalósítani.Már 2x újraválasztották őket, tehát a választók többsége( az érvényes szavazatok közül a többséget elnyerők győznek, a többi nem számít)elfogadta az ő programjukat, eddigi tevékenységét.

  Az ellenzék támogatottsága a béka seggénél, tehát a választók leszarják őket.Nem ők a hülyék (mármint a választók), szerintem. Máshol kell a hülyéket keresni, és nem olyan bonyolult megtalálni őket.

  “Attól nem leszel okosabb, ha a másikat lehülyézed. Mi ebben a bonyolult?”

  Amennyiben az ellenzék csak a kormányt fikázza, attól még nem lesz elfogadottabb. Ennyit jelent.
  Mégis bonyolult volt. Tévedtem, hogy könnyen érthető.

  Én nem ugrottam takonyra, hiszen kezdettől fogva azt próbáltam írni, hogy nem érdemes ellenőrizetlen hírekre hisztériát kelteni. Ez is bonyolult volt, amint látom.

  Én ráérek.

 54. @6.Lenin:
  Azt hiszem, en ezt itt most abba is hagyom. Barmit is irok, csak kekeckedsz. Ellenseges es oktondi vagy, direkt mellebeszelsz.
  Nekem erre nincs idom. Viszlat!

 55. @Attilajukkaja:

  “Barmit is irok, csak kekeckedsz. Ellenseges es oktondi vagy, direkt mellebeszelsz. “

  Ez nagyon jó! Nem fogadom el a te véleményed, mert én másként gondolom, és ez nagyon rossz, neked.
  Ellenséges vagyok, mert más a véleményem.Nem sok közöd van a liberális felfogáshoz az már tuti, de mind1 is, a tiéd,magad választottad.
  Mellesleg te kezdeményezted. Én már ismerlek, tudtam, hogy ez lesz a vége (ismét). Olvastam a hozzászólásaidat, és nem volt szándékomban megszólítani.Válaszolni pedig illik, ha megszólítanak.
  Azért bármikor írhatsz nekem is, ha már nem zavar, hogy megismerj más véleményt is a sajátodon kívül. Engem érdekel másoké,mert hátha én tévedek, de,ha valaki nem tudja megvédeni a sajátját, az már nem annyira.

 56. @Röszke:
  “a több nap az 2 nap”
  Szerintem a ket nap is sok. A sajtoban nem reszleteztek az orak szamat.
  En altalaban nem az adott takaritonot hibaztatom, aki ebben az egy esetben valoban hibat kovetett el, hanem azt a rendszert, amely nem biztosit eleg takaroitonot, beteghordozot, apolonot, orvost, akik nincsenek tulterhelve, nem rohannak, nem holtfardatak a munkajuk vegzese kozben. Mert ilyen korulmenyek kozott nem lehet lelkiismeretes munkat vegezni.
  Ezt tenyleg olyan nehez megerteni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük