Szalonnáci-e vagy?

Szegregációs versenyt hirdettek a középre húzó Jobbik és a Fidesz pesterzsébeti vezetői. Megtalálták a közös nevezőt: előremutató megoldások, integráció, bűnmegelőzés, hatékony rendőrség, közbiztonság, inklúziv oktatás helyett bűnbakkeresés és gyűlöletkeltés.

A keddi, pesterzsébeti iskolában történtek felháborítóak, mélységesen elítélem és fontosnak tartom leszögezni: gyermekeink és pedagógusaink védelme az egyik legfontosabb feladatunk.

Ebben a kérdésben Fekete Katalin képviselőtársammal, az oktatási bizottság elnökével értek egyet, ezért is osztom meg a gondolatait.

“Gratulációt szerettem volna írni a ma kitüntetett Pedagógusainknak, de az élet illetve az agresszió beleszólt a mai ünnepségünkbe. Egyik iskolánk kiváló pedagógusát megtámadták tegnap. Felháborító, hogy ilyen Magyarországon megtörténhet. Hova süllyedtünk, mit gondolnak azok az emberek akik másra kezet emelnek, nem beszélve egy pedagógusra? (Hivatalosan: közfeladatot ellátó személyre) Együttérzésemet fejezem ki a TANÍTÓ NÉNI felé, akit ismerek és tapasztaltam, hogy Ő egy nagybetűs PEDAGÓGUS. Az a szülő, aki ilyet tesz, mire neveli a gyermekét? Nem sok örömben, ünneplésben van része manapság a tanári társadalomnak, és még azt is elrontják.”

violence-image_1.gifÉn is, mint mindenki más abban bízom, hogy az igazságszolgáltatás gyorsan és hatékonyan példát mutat: megbünteti a bűnösöket. Remélem ez már ma meg is történik.

Bár a XX. és a XXIII. kerületi rendőrök gyorsan elkapták a tetteseket, a kerületi ügyészség pedig még az őrizet alatt, 72 órán belül bíróság elé állította a gyors döntés mégsem tűnik kielégítőnek. A bíróság ugyan máris döntött: a 34 éves nőt 1 év 10 hónap, a 25 éves öccsét pedig 1 év 2 hónap, de 4 illetve 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a kerületi ügyészség mindkét vádlottra végrehajtandó szabadságvesztésért  fellebbez.

Mindemellett felháborítónak tartom azt is, hogy egyes pártok ezt is csupán gyűlöletkeltésre és politikai haszonszerzésre próbálják felhasználni.

Ebben a kérdésben nincs helye nyerészkedésnek, meg kell állítanunk az erőszakot akkor is ha bűnözők támadják meg tanárainkat és akkor is, amikor a Jobbik vagy a Fidesz helyi vezetőinek uszításáról van szó!

A FIDESZ OEVK elnök által az ügy fontosságára való tekintettel kétszer is megosztott bádogblogos bejegyzés szerint „kurvára itt lenne az ideje azzal foglalkozni, miképpen lehetne az iskolákba belátogató, a tanárokat hordába verődve inzultáló, bántalmazó, megverő kibaszott australopithecusokat elkülöníteni (szegregálni).”

A megosztott cikk szerint az iskolai szegregáció is a cigánygyerekek érdekeit szolgálja.

abusive-man.jpgA fideszes offenzíva azonban csupán válasz a helyi Jobbik kampányára: Bencsik János helyi Jobbik elnök szintén a szegregált oktatás bevezetését javasolja, illetve a szülői erőszak elkövetőitől elvonná a családi támogatásokat, mivel véleménye szerint az erre hajlamos csoportoknak (sicc) csak ez jelentene valódi visszatartó erőt.

Elfogadom: merjünk beszélni a problémákról, ha a helyi fidesz és jobbik szegregálni akar, ha a kiközösítésben hisz, akkor dolgozzák ki javaslataikat, mutassák meg milyen világot szeretnének Pesterzsébeten.

De tényleg most van ennek az ideje? A kerületi pedagógus társadalmat érő atrocitás után egy nappal kell ebbe belevágni? Nem a gyermekeink és a pedagógusok védelme, hanem a politikai haszonszerzés a fontos?

stop-the-violence.pngEgy képviselőtársam szerint ami most zajlik azt “morális pánik”-nak hívja a szakirodalom, felelős politikusként azonban ennek csökkentése, a nyugalom, a közbizalom és a rend helyreállítása lehet csak célunk, s nem a tűz benzinnel való locsolgatása.

Van Pesterzsébeten egy olyan iskola ahol hátrányos helyzetű gyermekek is tanulnak mégis évről évre nő a létszám, van felzárkóztatás és tehetséggondozás. Az iskola sikeres sportolókat nevel és kiemelkedő tanulmányi eredményeket produkál.

Ez a fontos, a többi csak hamis beszéd.

Egy hozzászólás “Szalonnáci-e vagy?” bejegyzéshez

  1. Pc újbeszél hablaty.
    Gyűlöletet a tanárverő, gyereket kirabló, idős embereket agyonverő, megkínzó cigányok között keresgélj.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük