Kik az igazi fradisták?

Kik is az igazi fradisták? Akik kopasz verőlegényként ijesztgetnek másokat, vagy akik tesznek is a Ferencvárosért, Dél-Pestért, a Duna-parton sportolókért?

Végigkerékpároztam a dél-pesti Duna-partot és megtaláltam mivel tölthetnék fekete ruhás, kigyúrt, kopasz barátaink a szabaddá vált vasárnap délelőttjeiket. A tavalyi vihar miatt kidőlt fák még mindig egymás hegyén hátán hevernek a ferencvárosi Duna-parton, az arra kerékpározó vagy futó sportolók 30-40 méterenként illegális hulladéklerakóba botlanak.

Ha valóban annyira unatkoznak a „Fidesz-közeli bűnözők, kopasz verőlegények”, hogy ráérő idejükben népszavazási kérdéseket benyújtani szándékozókat ijesztgetnek, akkor érdemesebb lenne valami hasznosabbat is csinálniuk. Nem csak szavakban és Facebook üzenetekben, hanem a valóságban is tehetnének valamit a Ferencvárosért, a ferencvárosi sportolókért.

Ma a főváros legkoszosabb Duna-partja Ferencvárosban található. Szemét-szemét hátán, kommunális hulladék, kidobott ágyak, rekamiék, TV-k, autógumik… A tavalyi viharban kidőlt fákat azóta sem vitte el senki, sőt ahelyett, hogy legalább az úton fekvőket arrébb helyezték volna inkább utat vágtak bele, hogy az illegális szemetet a területre szállító autók közlekedni tudjanak a területen. Agyrém!

Elfogadhatatlan és botrányos, hogy a 21. század Európájában kigyúrt verőlegényekkel kelljen dulakodni annak érdekében, hogy érvényesülhessen a részvételi demokrácia. Egy európai országban nem fordulhat elő, hogy kigyúrt kopaszok fizikai erővel próbálják megakadályozni egy népszavazás kezdeményezését, az illetékes hatóságoknak rendet kell tenni, és garantálni, hogy az emberek az ország törvényeinek megfelelően kinyilváníthassák az akaratukat. Ez a hatóságok és a kormány feladata.

Az ügybe keveredő Ferencvárosi Torna Clubnak pedig az, hogy visszanyerje a magyar szurkolótársadalom bizalmát.

Mára egyre több szurkolói csoport határolódik el az elkövetőktől, igazolva azt, hogy az igazi szurkolók nem egymás megfélemlítését, hanem a sportszerű versenyt honorálják. Ezért is írtam nyílt levelet Kubatov Gábornak a Fradi elnökének, hogy az eddigi sikertelen szerecsenmosdatás helyett mutassa meg az FTC valódi értékeit, segítsen kitakarítani a Duna-partot.

Tisztelt Elnök Úr!

A héten a sajtó – szabadidejükben a Fradi Security Kft. mellényében pózoló – bőrfejűek akciójától volt hangos. Meggyőződésem, hogy Ön szerint is elfogadhatatlan és botrányos, hogy a 21. század Európájában kigyúrt verőlegényekkel kelljen dulakodni annak érdekében, hogy érvényesülhessen a részvételi demokrácia. Bár egyes újságírók szerint az elkövetők csak jelmezkölcsönzőben jutottak a mellényekhez és a Fradinak semmi köze hozzájuk, mások szerint a gyanú alapos, s folt esett a klub becsületén.

Kérem bizonyítsák be, hogy tévednek azok, akik az eddig megismert tények alapján azt állítják: a Ferencvárosnak köze van a demokráciát megcsúfoló, súlyos törvénysértés gyanúját keltő “kopasz akcióhoz”. 

A sportszerető emberek ugyanis nem népszavazásokat hekkelnek, nem a részvételi demokráciáért tevékenykedőket félemlítik meg, nem akadályoznak másokat demokratikus jogaiban. A sportszerető emberek tisztelik közösségük értékeit , védik és megóvják lakóközösségük környezetét.

 

Tisztelt Elnök Úr!

 Kérem, hogy egyesületük mutasson példát és segítsen kitakarítani a ferencvárosi Duna-partot! 

A Duna ferencvárosi szakasza ugyanis a főváros legelhanyagoltabb része, illegális hulladéklerakók tömege, szemét-szemét hátán. Ha valóban a Ferencvárosért dobog a szíve akkor szervezze meg, hogy Ferencváros ezen része is szebbé, tisztábbá válhasson az itt élők számára.

Azt állítja: az FTC nem kíván politikai kérdésekben állást foglalni. Ettől még a kerület patinás klubjaként szívén viselheti szurkolóinak érdekeit, segítheti az itt élőket. Ferencváros futótársadalma többet érdemel: biztosítsuk számukra és gyermekeik részére a biztonságos, egészséges és tiszta környezetet a sportoláshoz! 

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát:

Mach Péter

a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője 

Egy hozzászólás “Kik az igazi fradisták?” bejegyzéshez

  1. Mi az, hogy “Tisztelt Elnök Úr!”? Sokkal barátságosabb a “Kedves Elnök Elvtárs!” megszólítás…

    “az eddigi sikertelen szerecsenmosdatás helyett mutassa meg az FTC valódi értékeit, segítsen kitakarítani a Duna-partot”

    Nem tudom mennyire valódi értéke az FTC-nek a szerecsenmosdatás, de a takarítás biztosan nem az. A tüntetők eltakarítása a Párt székháza elől már lehet az, és bár kis lépésekben, de vállalható az út. Sportolni ráér.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük