Pesterzsébet szolidáris a tanárokkal

Pesterzsébet Önkormányzata szolidáris a tanárokkal, kiáll a gyermekeinkért és támogatja a szombati Kossuth téri pedagógus tüntetés céljait!

Kerületi szülőként, két iskoláskorú gyermek apjaként büszke vagyok mai döntésünkre: a képviselő-testület ugyanis Völgyesi Krisztián 4K!-s képviselőtársam javaslatára határozatot fogadott el arról, hogy kinyilvánítja a tiltakozó pedagógusokkal való szolidaritását és támogatásáról biztosítja őket, hogy Magyarország közoktatása valóban gyermekeink jövőjét szolgálja. 

kids2.jpgA KLIK megbukott, veszélyben az iskolai úszásoktatás az országban, egyre több pedagógus hagyja el a pályát, használhatatlanok a kísérleti tankönyvek, nem képesek biztosítani a mindennapos testnevelés feltételeit, a gyermekek fűtetlen lépcsőházakban lépcsőznek, a folyosókon futnak, vagy 10-20 m2-es termekben tornáznak.

A tiltakozásra válaszul pedig – ahogy Völgyesi Krisztián fogalmazott – a kormány homályos ígéreteket tesz a rendszer teljes újragondolása helyett, ráadásul a megfélemlítés és a lejáratás eszközéhez nyúlt. 

Pesterzsébet is erőn felül teljesít és pótolja a kormányzat és KLIK elvonásait ahol csak tudja: korcsolyaoktatás, a pedagógusok megbecsülését biztosító díjak, a diáksportrendezvények költségeit…

A képviselőtársaim, szülőként vagy épp nagyszülőként úgy látták ez egy olyan pillanat, amikor ki kell állniuk a pedagógusok mellett, hiszen a közoktatás minősége meghatározza országunk és gyermekeink jövőjét.

Pesterzsébet Önkormányzat képviselő-testületének 2016. február 11-i határozata:

Pesterzsébet képviselő-testülete kinyilvánítja a tiltakozó pedagógusokkal való szolidaritását és támogatásáról biztosítja őket azon cél érdekében, hogy Magyarország közoktatása valóban gyermekeink jövőjét szolgálja.

A Fidesz-kormány úgy tesz, mintha újdonság lenne, hogy romokban van az oktatás, miközben a pedagógusok és a szakszervezetek öt éve erre panaszkodnak. Nem csupán Czunyiné volt a probléma, az egész fideszes oktatási rendszer rossz. A Fidesz célja a totális ellenőrzés, de közben még a krétát sem tudja biztosítani. Egyre többet kell a diákoknak magolniuk, és egyre nőnek a tanárokra nehezedő adminisztratív terhek – ahelyett, hogy a pedagógusokat tanítani, a gyerekeinket tanulni és gondolkodni hagynák. Magolás helyett készségfejlesztésre, fölösleges adminisztrálás, ideológiai kontroll és használhatatlan kísérleti tankönyvek helyett tanszabadságra volna szükség.

Szabó Tímea szerint “a köznevelési kerekasztal célja, hogy befogják a szakmai szervezetek száját. Különben is vicc, hogy mit keres ott a Magyar Művészeti Akadémia és miért a nagycsaládos, Fidesz-közeli szervezetek képviselik a szülőket.”

A PM szerint helyre kell állítani a 18 éves korig tartó tankötelezettséget, a KLIK-et haladéktalanul fel kell számolni, valamint az oktatásban minél nagyobb szerepet kell adni a helyi közösségeknek! Ahogy Erőss Gábor képviselőtársam fogalmazott a múlt héten: Magyarország vagy tudástársadalom lesz, vagy nem lesz.

Én szülőként kint leszek szombaton, 11 órakor a Kossuth téren! Gyere ki te is!

110913044057-toddler-tiara-protest-story-top.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük