Megkezdődhet a soroksári veszélyes hulladéklerakó felszámolása!

Pesterzsébeti képviselők kezdeményezésének és a média érdeklődésének köszönhetően Soroksár Önkormányzata 4 év után intézkedik, 15 millió Ft forrást biztosít a kármentesítésre és méréseket végez a Lenke – Bólyai utca sarkánál.

A Centrum TV-vel közösen ismét bementem a telepre és felvételeket készítettünk a környezetszennyezésről. Erős képi világ!!!

A lent is megnézhető kerületi TV felvételen a soroksári polgármester – bár politikai támadást is sejt az ügy előkerülése mögött – érdemi lépésekről is beszámol:

  • 15 millió Ft-ot biztosít az Önkormányzat a kármentesítésre,
  • megkezdik a hordókban található anyagok felmérését és a szükséges méréseket.

Köszönet az ügyet felkaroló újságíróknak, Csaszny Marci képviselőtársamnak és minden együttműködőnek!

szemuveges_1.jpg
Egy hónapja Pesterzsébet talajvizét, és környezetét veszélyeztető cég telephelyére mentünk el felmérni a károkat. Soroksár felé vettük az irányt. Nem kellett azonban sokat kerékpároznom, Pesterzsébeten a
Lenke – Bólyai János saroknál leszálltam és átsétáltam 10 métert az utca túloldalára s már Soroksáron, egy illegális hulladékkal körülvett fakerítésnél is találtam magam. 

Bár az Illatos úti Vegyi Műveknél kisebb környezetszennyezésről van szó, a telephely azonban jóval közelebb van a lakóházakhoz, pesterzsébeti lakóövezet közvetlen szomszédságában található.

Olajjal szennyezett alapzat, széttört vegyszeres üvegek, rothadó hordók, szétfolyó akkumulátorok és elemek. A telepet csak egy kerítés választja el a soroksári erdősávtól és az utca túloldalán pedig családi házak találhatók. Számos ponton szembetűnő a hasonlóság a két terület között: a legrosszabb állapotban is a laboratóriumi vegyszerek vannak, a fémhordók itt is rohadnak, a műanyaghordók repednek, a zsákok szakadnak, a betonra itt is kifolyt a hordók tartalma.

Remélhetőleg már nem sokáig!

Hordók, flakonok… TV interjú

 

Megkezdődhet a soroksári veszélyes hulladéklerakó felszámolása!Pesterzsébeti képviselők kezdeményezésének és a média é…

Posted by Mach Péter on 2015. július 15.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük