Ez a cicaharc lesz a végső

Ez a cicaharc lesz a végső,
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!

Örömhír ért ma reggel: kiderült, hogy Gréczy Zsolt is olvassa a blogomat. Sajtóközlemény is lett belőle azonnal, viccnek kicsit durva lenne, úgyhogy komolyan vettem.

Ennek ellenére, most nem csapom le a magas labdát.

Mindent megírtam az előző két írásomban, csak ismételni tudnám magam. Sajnálom, ha nem sikerült meggyőznöm, hogy a karitatív egyesületek, alapítványok, civil kezdeményezések hiteltelenítése, az ügyük és élelmiszer csomagjaik, adományaik pártcímkézése bűn. S ez akkor is igaz, ha a DK pártaktivistái Zalában, Baranyában és szerte az országban merő jóindulatból akarják saját kezükbe venni a rászorultak csomagjainak elosztását. A rászorultság ugyanis nem a párttagkönyvek színétől függ.

http://machpeter.blog.hu/…/egy_felresikerult_etelosztas_mar…

Mindegy, ebben láthatóan nem közeledtek az elmúlt egy hétben az álláspontok. De számos valóban súlyos, megoldandó feladat áll előttünk Pesterzsébeten és az országban egyaránt, ez a cicaharc kezd unalmassá válni.

Gyakorlatilag megszünteti ugyanis a Gucci-kormány az aktívkorúak állami támogatását: csak a pár hónapig járó álláskeresési támogatás, illetve a közmunkaprogram révén kaphatnak bármilyen állami támogatást.

A szociális ellátások drasztikus átalakítása, egyes támogatások megszüntetése, az elvonások drámai következményekhez vezetnek. 2015-ben a méltányossági közgyógyellátások fedezete nullára csökken, megszűnik az óvodáztatási támogatás, az adósságkezelő szolgáltatás, a lakásfenntartási támogatás és a rendszeres szociális segély. Vagy adót vetünk ki, hogy biztosítsuk a fedezetet, vagy ellátatlanul hagyjuk a szegényeket,

Az önkormányzatok tehát januárban és februárban fejvesztve próbálják megoldani, hogy biztosítsák a nyakukba szakadt szociális támogatásokat. 

Keressük inkább erre a megoldást, ez ugyanis a feladatunk, erre kaptunk felhatalmazást, a civilek adományait pedig bízzuk inkább az intézményekre és civil szervezetekre!

 BUÉK!

2 hozzászólás “Ez a cicaharc lesz a végső” bejegyzéshez

  1. “… élelmiszer csomagjaik, adományaik pártcímkézése bűn – írja Mach Péter
    Én azért nem érzem bűnnek, az élelmiszercsomag címkézését, mert kifejezetten nagy hangsúlyt fektettünk mi DK-ok (a mai nehéz helyzetre való tekintettel ), hogy a rászorulóknak, minél több tartós élelmiszert gyűjtsünk össze és ez a Mi összefogásunkból a Mi erőfeszítésünkből jött létre.
    Nem úgy, mint októberben a választások előtt – egy “fideszközli vállalkozó” osztotta – a fideszes felcímkézett tejet 7 forintért a Fővám téren és a Klauzál téren.
    Ami az ételosztást illeti, – távol tartottuk magunkat és nem pártpolitizáltunk.

    Barátsággal
    Krisztina Katura

  2. @makokriz:

    Nem, ezt nem Önök gyűjtötték össze. Ezt nem az Önök erőfeszítésének és összefogásuknak köszönhetik a rászorulók.

    Ha így lenne, nem született volna a cikk.

    Ezt bizony egy civil alapítvány gyűjtötte össze, Önök pedig csak szétosztották kék dzsekikben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük