Hiába lejt a pálya, ha nem tudnak focizni

Három nap múlva választhatunk. Dönthetünk arról, hogy bizalmat szavazunk-e a következő négy évre is a regnáló hatalomnak, vagy nemet mondunk a kiszolgáltatottságra, a szegénységre, a leszakadásra és az intézményesített korrupcióra. Egyre többen fordulnak hozzám, hogy a kormány olyan feltételeket teremtett, amelyek nem biztosítják a szabad és tiszta választás feltételeit. Részben igazuk van, a regnáló hatalom fél és mindent megtesz a túlélésért, nem válogat az eszközökben. Ennek ellenére, vagy pont ezért, el is fog bukni. Hiába lejt ugyanis a pálya, focizni nem tudnak.

satdionos 1.png

Ők ilyen pályán szeretnek focizni

A regnáló hatalom reszketni méltóztatik, s úgy tűnik mindent megtesz a választói akarat csorbításáért. Orbán Viktor ugyanis gyáva. A miniszterelnök-jelölti vita elöli gyáva megfutamodása, autós ámokfutása Pesterzsébet sétálójában a Kosutiban is erről tanúskodik. S fél Földesi Gyula fideszes jelölt is, fél a vitától, fél a kerületi polgároktól, fél a szabad véleménynyilvánítástól.

Számos bizonyítéka van annak, hogy a FIDESZ nem akarja elfogadni a választópolgárok döntését, mindent megtesz, hogy lejtsen a pálya. Megtette ezt már négy éve is, s megteszi most is.

Csak néhány példa:

 • Furcsán, a jegyző szerint is kényszerből megválasztott választási iroda, amelynek „független”, a jegyző által javasolt egyik tagja, egy FIDESZ-es képviselő lánya is.
 • Botrányosan előterjesztett, az ellenzék által elutasított „független” szavazóköri delegáltak.
 • A kerületi médiából kitiltja a lapkiadó a fizetett politikai hirdetéseket, majd utólag, amikor változtatni már nem lehet, cinikusan bejelenti azt a képviselő-testületnek is. Nem jelenhetnek tehát meg az ellenzéki jelöltek és vélemények a kerületi lapban még pénzért sem, fideszes természetesen igen (de nekik ingyenes). Arra ugyanis minden számban féloldalt biztosít az újság főszerkesztő asszonya. Hol FIDESZ-es pártrendezvényről készül fényképes és Orbán Viktor sziluettes nem fizetett politikai hirdetés, hol politikai pedofíliába hajlóan számolnak be róla, miként mutogatja Földesi Gyula FIDESZ-es jelölt Orbán Viktor bizonyságát iskolás gyerekeknek.
 • A kerületi ingyenes plakáthelyek bezúzása miközben a FIDESZ-nek és szatellitpártjainak hirdetései ellepték a kerületet. Nekik semmi sem drága, képesek vadplakátokkal elárasztatni a kerületet.
 • Álbaloldali,FIDESZ- közeli szatellitpártok aláírásgyűjtése  a FIDESZ székház 100 méteres körzetében.

2014-02-28 21.17.35.jpg

Ez egy nem fizetett, nem politikai hirdetés

Nekik nem számít a sportszerűség, ők nyerni akarnak mindenáron. De nem baj, hiába lejt a pálya, hiába fizették le a bírót, hiába zárták ki a közönséget a lelátókról, hiába szúrták ki a labdát és növelték meg a kapunkat: ezt a meccset akkor is elvesztik.  Ugyanis nem tudnak focizni.

Pesterzsébet többsége ugyanis változást szeretne. Változást szeretne, mert csalódott a négy éve megválasztott képviselőiben: a Zuglóban élő és most Ferencvárosba távozó, “szegényüldöző” Dr. Vas Imrében és a gyerekeknek Orbán Viktor bizonyságát mutogató Földesi Gyulában. Pesterzsébet csalódott városvezetésében is, akik nem akarták és tudták megállítani a kerület leszakadását, nekik köszönhetően ismét megjelent a szegregáció nevelési intézményeinkben, romlott a közétkeztetés, megritkult a szociális védőháló, megszűnt a bűnmegelőzés.

Pesterzsébet változást akar.

Váltsuk le őket!
Változást Pesterzsébeten!

13 hozzászólás “Hiába lejt a pálya, ha nem tudnak focizni” bejegyzéshez

 1. Pesterzsébet valamikor munkás-kerület volt. Meg tudta szólítani a demokratikus baloldal a mai pesterzsébetieket? Elmennek választani? Ha elmennek, tudják-e, hová kell a két X-et tenni?

 2. Ez jó, Orbánék nem tudnak focizni.

  Ahhoz képest, hogy a ballibsik 4 év alatt talán kettő meccset nyertek meg a hatvanból, abból is a kettő legkevésbé fontosat és a mindent eldöntő mérkőzésen is nagyon komoly vereségre számíthatnak.

 3. Őőőő, jól sejtem, hogy itt volt képviselő Simon Gábor, és itt váltotta a diplomáit hazudó Kunhalmi Ágnes?

 4. Azt nem tudom, ki fog nyerni, nagyon nem is érdekel.

  Én elmegyek, szavazok, a többi nem rajtam múlik.

  Ahogy Kádár alatt is kibírtam néhány évtizedet, Orbán alatt is ki fogom bírni.

  Azt azért ide szúrom Orbán híveinek, hogy Rogán és az alpolgármestere messziről bűzlenek a korrupciós pénzektől, és csak a csoda (vagy micsoda) mentette meg őket attól, hogy Simon cellatársai legyenek.

  Mondjuk az is elgondolkodtató, hogy az alpolgi egy cca 80 milliós devizahitelt végtörlesztett kölcsönből.

  Azt is megnézném (vajon az adóhivatalt miért nem izgatja?), ki volt az a magánszemély, aki ehhez a végtörlesztéshez 76 millió forintos kölcsönt tudott adni (nem lennék meglepve, ha az illető S-sel kezdődne a neve és imicskával végződne).

  No, még annyit, hogy, mint olvasom, kihallgatták a személyzetet, akik Orbán Ráhel esküvőjén felszolgáltak, mert valakinek eltűnt a mobiltelefonja.

  Én inkább a vendégek között keresném a tettest …

 5. Őőőőő, nem jól sejted ;-).

  Itt Dr. Vas “Szegényüldöző” Imre és Földesi Gyula voltak a képviselők, mint írottam volt a posztomban.

  Bár Magnet Bank fiók itt is van,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük