Szabadság, szerelem és Orbán Viktor bizonyság levele

“Szabadság s bizonyság levél!
E kettő kell nekem.”

Rügyfakadás, virágok, szabadság, szerelem, egyetértés. Erről is szólhatna ez a nap. Ehelyett nemzeti kamatfizetés, eladósodás, Orbán Viktor bizonyság levele, narancs és szegfűkoszorúk domináltak. 

Tegnap délután az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából szervezett koszorúzáson mi is elhelyeztük az emlékezés virágait Kossuth Lajos szobránál. A műsorban felléptek Őze Áron, ifj. Takaró Mihály, Rózsavölgyi Ildikó, Virág László, Hámori Kinga. Az ünnepi beszédet Szabados Ákos polgármester tartotta. A szép és hangulatos ünnepségen azonban idén is a kerületi iskolások előadásai váltak igazán emlékezetessé, ők azok, akik igazán értik ’48 valódi üzenetét. 

Nekünk, akik a tér másik oldalán álltunk, lenne mit tanulnunk tőlük. Lenne mit tanulnunk nemzetről, szabadságról, bátorságról. Kezdhetnék azzal képviselőtársaim, hogy nemzeti ünnepeken nem koszorúnak álcázott pártszimbólumokat helyeznek el, hanem valóban a megemlékezés virágait.

Folytathatnák pedig azzal, hogy a szabadság ünnepén nem zavarják meg a Pesterzsébeti Vajda Gipsy Koncertzenekar tavaszköszöntő koncertjét, Orbán Viktor “bizonyság levelének” átadásával (hogy ezt vajon miként sikerült megszülni a Habony Művek kreatívjainak, ez számomra örök talány marad). Még akkor sem, ha Földesi Gyula FIDESZ-es képviselőjelölt adhatja át személyesen. 

Ma délután egy kisiskolásokkal teli színházteremben, a csodálkozástól szájú fiammal közösen átélhettem ugyanis azt a meghitt pillanatot, hogy Pesterzsébet polgármestere átvehette ezt a bizonyos “bizonyosság levelet”. A levél valami olyasmit tartalmaz, ha jól értettem Földesi Gyula meghatottságtól meg-megbicsakló szavait, hogy a kerület polgárai most már nem az önkormányzat költségvetésének alsorában, hanem az állami költségvetés részeként vannak nyakig eladósodva, jobban, mint eddig bármikor, de kevésbé, mint amikor a paksi hitel is megérkezik. 

Pesterzsébeten, minden a ’48-as szabadságharcra emlékeztet, a sétálónk, – avagy, ahogy Európa szerte ismerik, a Kosutink- , utcáink, szobraink, városrészeink nevei. Orbán Viktor és kormánya viszont annyira retteg a szabadságtól és szerelemtől, hogy tavaszváró márciusi ünnepünket a Nemzeti Kamatfizetés Napjává próbálja silányítani. Először a kormány az Orbán-Putyin paksi paktumban rögzíti, hogy minden évben március 15-én kell majd a hitel esedékes törlesztőrészletét megfizetnünk, majd önkormányzati szinten oklevélben rögzíti, hogy ezen a napon ezentúl a kerületi polgárok adósságcsapdájára kell emlékeznünk.

Ez itt az én hazám!

Mi nem ilyen országot akartunk! 

Legyen béke, szabadság és egyetértés.

 1. Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését.
 2. Felelős ministeriumot Buda-Pesten.
 3. Évenkinti országgyülést Pesten.
 4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
 5. Nemzeti őrsereg.
 6. Közös teherviselés.
 7. Urbéri viszonyok megszüntetése.
 8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
 9. Nemzeti Bank.
 10. A’ katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a’ külföldieket vigyék el tőlünk.
 11. A’ politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
 12. Unio.

Egyenlőség, szabadság, testvériség!

Változást Pesterzsébeten!
Április hatodikán szavazzunk a független és szabad Magyarországra! Szavazz a kormányváltásra!

 

3 hozzászólás “Szabadság, szerelem és Orbán Viktor bizonyság levele” bejegyzéshez

 1. az index tegye vissza a blogketrecet a helyére!! Remélem nem vagyok vele egyedül, hogy zavar. Megkérek mindenkit, hogy tiltakozzon a politikai blogok száműzése ellen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük