Köszönjük, miniszterelnök elvtárs!

Földesi Gyula fideszes képviselőtársam szavaival: sorsfordító lépésre szánta el magát kerületünk.

Rakosiping kicsi.pngPesterzsébet FIDESZ-es többségű képviselő-testülete, a kerület hálás lakossága nevében köszönő levelet fogalmazott meg Magyarország miniszterelnökének.

Emberfia üldögél székében egy fővárosi kerület vezetésére választott testület ülésén és néz ki a fejéből. Három és fél év képviselői munka után is érhetik meglepetések az embert, a szervilizmus olyan méreteket ölt, amihez nehéz hozzászokni. Röpke tíz perc alatt sikerült a többségi frakciónak annyi formabontó ötletet előrántani, s olyan pontosan felidézni az ötvenes évek hangulatát, amiből egy hónapig elélne a Hírcsárda blogja.

A köszönő levelet szóban Földesi Gyula kerületi országgyűlési képviselő és Dr. Vas Imre alpolgármester közösen fogalmazta. Bár a kerületi SZMSZ-t pont nemrég szigorította a testület a FIDESZ-frakció javaslatára, hogy elejét vegye a helyszínen szóban történő határozat-farigcsálásnak, most egy szavazással felülírták azt. A cél szentesíti az eszközt, a köszönőlevél pedig elengedhetetlen a rezsidémon elleni küzdelem sikeréhez.

A köszönetnyilvánító levél apropója, hogy az orosz és magyar nép örök barátságát és Orbán és Putyin vezetők iránti szeretetüket bizonyítandó 30 évre Háromezer milliárd Forint hitelt vesz fel országunk, hogy a kerület adósságállományát ugyan ezentúl is a kerület polgárai fogják ugyan megfizetni, de most már nem a kerület, hanem a központi költségvetés keretében.

A szövegezéskor felmerült, hogy a köszönetnyilvánításban Vezetőnek szólítsuk Orbán Viktor Miniszterelnököt, azonban Pálfi László fideszes képviselőtársam jelezte, hogy a Vezető megszólítás Mao Ceu-tongot, Kína teljhatalmú pártvezetőjét illette eddig és ez rossz érzéseket keltene egyesekben. Így nehogy baloldali elhajlással legyen vádolható a kerületi városvezetés az egyszerűbb „Tisztelt Miniszterelnök Úr!”megszólítással kezdődik a levél.

Sajnos, bár a vita során komolyabb ellenvélemény nem érkezett, formai okokból nem sikerült beilleszteni a levélbe javaslatomat, hogy köszönje meg a kerület, az Orbán-Putyin paktum megkötését is.

A levél pontos szövegét sajnos még nem kaptuk meg, s az ügy fontosságához méltó és azt kiemelő vita és a helyszíni szóbeli szövegezésnek köszönhetően nehéz a jegyzőkönyv ismerete nélkül azt rekonstruálni. De amint megkapom, ígérem, közzéteszem, hogy velünk együtt örülhessenek a kerület polgárai.

A testület narancsos többséget természetesen nem rázta meg különösebben, hogy nem ismeri a levél teljes és pontos szövegét, megszavazta anélkül is!

S a kampány hivatalosan csak most kezdődik. Kár, hogy a Magyar Költészet Napját csak egy héttel a választások után ünnepeljük, pedig csodákra lennének képesek nagyjaink.

A levél előzménye:

Határozati javaslat

Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete

1. Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény (továbbiakban: 2014. évi költségvetési törvény) 67-68. §-aiban foglaltakra figyelemmel kinyilvánítja, hogy a 2014. évi költségvetési törvényben írt feltételekkel az adósságállománya Magyar Állam által történő átvállalását igénybe kívánja venni,
2. kijelenti, hogy az önkormányzat 2013. december 5-én nem rendelkezett olyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten egy adott adósságelemhez kapcsolódott, és annak fedezetére, teljesítésének biztosításául szolgált,
3. kijelenti, hogy amennyiben az önkormányzat egy átvállalással érintett ügylete az ügylethez kapcsolódóan befolyó támogatás, illetve egyéb bevétel miatt bevétel megelőlegezésére szolgáló ügyletté válik, úgy a befolyt bevétel összegét, legfeljebb az érintett adósságból átvállalásra került összeg erejéig, a bevétel beérkezését követő 3 munkanapon belül átutalja a kincstár által megjelölt fizetési számlára,
4. kinyilvánítja, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 332. § alapján megállapodást kíván kötni a Magyar Állammal az önkormányzatot terhelő, az adósságátvállalással érintett adósságállománya átvállalásáról,
5. az adósságátvállalással összefüggésben felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt, hogy:
a) megtegye a 2014. évi költségvetési törvény 67-68. §-ai szerinti nyilatkozatokat és intézkedéseket;

2 hozzászólás “Köszönjük, miniszterelnök elvtárs!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük