Tavasszal ismét vadplakátok lepik el a kerületet?

Megijedt a FIDESZ az ellenzéktől, ezért aztán semmi sem drága, a közösségi kerteket haszontalan úri huncutságnak tartja, de a választási győzelemért képes vadplakátokkal elárasztani a kerületet.

A hatalom fél és minden eszközt bevet a győzelméért, először ellehetetleníti a reklámhordozók piacáról a trafikmutyistáktól független cégeket, kiszorítja a helyi TV-ből és újságból az ellenzéki politikusokat. Majd, hogy biztosítsa fölényét az utcán, leszavazza azt a javaslatot, hogy a 2014-es választásokon is kihelyezésre kerüljenek a kampányidőszakban az Önkormányzat által biztosított felületekre a jelöltek plakátjai. Teszi ezt úgy, hogy képviselői közül többen is részt vettek az előző ciklusokban a kerületi falfelületek védelmét biztosító program kialakításában.

vadplakatos.jpgA FIDESZ-nek semmi sem drága, a közösségi kerteket haszontalan úri huncutságnak tartja, de a választási győzelemért képes vadplakátokkal elárasztani a kerületet. Leszavazta ugyanis Komoróczy László képviselő azon javaslatát, hogy jövőre is 160 helyre (oszlopok, fák köré) felállított plakát helyet hozzunk létre és ezzel együtt tiltsuk is meg, hogy máshova ragasszák a jelöltek politikai plakátjaikat. A városvezetés azonban nem támogatta a javaslatot, a FIDESZ-t nem zavarja a szemét, hogy vadplakátok lepik el a kerületet, egyetlen céljuk van: hatalmuk megtartása, s annak biztosítása, hogy nehogy egyenlő esélyekkel induljanak az ellenzéki jelöltek velük szemben.

vadplakát 1.pngA szelektív hulladékgyűjtés átszervezése során már megtapasztalhattuk, hogy a kormánypártnak nem erőssége a környezetvédelem, bambán konstatálja, hogy a szemét ellepi a kerületet és némán tűri, mit tesz a főváros a kerülettel. A lakossági szelektívkonténerek nem érkeznek (ráadásul azok a társasházak akik FIDESZ-független szolgáltatóval szerződtek, most duplán rosszul járnak a régi szolgáltató konténereit elszállították, őket viszont hátra sorolták a listán), a szelektív szigetek egy részét pedig ennek ellenére felszámolják.

Az elmúlt ciklusok egyik fontos eredménye volt a vadplakátok kiszorítása kampányidőszakban a kerületből. A ciklusokon átívelő lakókörnyezetünk védelmét szolgáló programnak fontos eleme volt a megelőzés, számos tábla (legális felület) biztosítja a kerület polgárainak, egyesületeinek, vállalkozásainak, hogy ne a falakat, oszlopokat szennyezve juttassák el üzeneteiket. A program részeként, a kampányidőszakban újabb legális felületeket nyitnak meg a jelöltek számára, ez kerületi szinten 160 fatábla elhelyezését jelentette.

narancstv 3.jpgA kampány kezdetekor a jelöltet állító szervezetek megkapták a legálisan használható felületek listáját. Ennek köszönhetően a 2010-es kampányban alig fordult elő illegális plakátolás a kerületben.

Furcsa dolog a hatalom, meglepetést okozott a 2010-es választások eredménye a kerületi FIDESZ tagjai között. Erős, baloldali körzet esett el a gazdasági világválság és az őszödi beszéd sezlonlovagjának gyenge és korrupt kormányzása miatt.

A FIDESZ azóta sem heverte ki győzelmét, elfogyasztottak egy alpolgármestert, lecserélték szinte a teljes hivatalt, s a választások után három évvel sem sikerült kidolgozniuk egy programot, mit szeretnének a kerületben.

Egyetlen dologban biztosak: megszerették az ölükbe pottyant hatalmat, bár élni nem tudtak vele – Pesterzsébet Dél-Pest leggyorsabban leszakadó kerületévé vált -, mindenáron meg akarják tartani.

Pesterzsébet viszont többet érdemel:

Tiszta kerületet, tiszta közéletet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük