Három támogatás, három gondolat

A csütörtöki testületi ülésen számos fontos döntés (Duna-part rekonstrukciója, Duna Garden ügy, szociális koncepció…) mellett három apró, kisösszegű támogatásról is döntött. Most ezekről, a nagy súlyú döntések mellett gyakran elsikkadó kisebb ügyekről osztom meg gondolataimat.

A) A hivatal javaslatára Dr. Trencsényi László díszpolgár, a pedagógiai tárgyú írásaiból összegyűjtött kötet megjelentetéséhez 50.000 Ft támogatást nyújtott a képviselőtestület. Az oktatás, mint fogalom azonban komoly zavart okozott a narancsos frakcióban és hárman is ellenezték a támogatást közülük (nemmel szavaztak): Bánó Miklós, Földesi Gyula és Rostagni Attila képviselők.

Érezhetően nehezen dolgozza fel a kerületi trafikos frakció, hogy hozzájuk köthető a kerületi oktatás teljes leépítése és ennek köszönhetően kerülnek be Pesterzsébet „történelemkönyvébe”. Ennek ellenére nehezen találok mentséget a döntésükre, gondolhatnak bármit az elmúlt évek változásairól, hihetnek vakon abban, hogy minden idők legnagyobb forráskivonása az oktatási ágazatból nem okoz maradandó nemzetgazdasági károkat, de a pedagógia, mint tudományág nem lehet büntetésben a narancsos frakció tagjainak személyes frusztrációja miatt.

B) A FIDESZ frakció javaslatára 135 e Ft értékű szintetizátor megvásárlásával támogatja a Dévai Szent Ferenc Alapítványt. A támogatással kapcsolatos vita sajnos méltatlan volt a javaslathoz, DK-s képviselőtársam és a FIDESZ frakció tagjai között ugyanis kellemetlen vita zajlott a határon túliak támogatásával kapcsolatban. Méltatlan volt, mert Böjte Csaba ferences szerzetes húszéves missziós tevékenysége a magyar iskolák megmentésére és a hátrányos helyzetű gyermekek ellátásában, a beiskoláztatásában nem ezt érdemli. A félresiklott vita után a testület egyhangúan megszavazta a támogatást.

C) Javaslatomra ugyanekkora összeggel támogatja Pesterzsébet Önkormányzata a Pince Ifjúsági Tanácsadó Iroda zenei programjait is. A javaslatot ugyanis az ellenzéki képviselők mellett fideszes képviselők is támogatták némileg sértve a frakciófegyelmet (nem véletlen hogy a szavazás után azonnal frakciószünetet kértek a sorok rendezéséhez). Riszpekt érte. Örülök, hogy sikerült megggyőznöm képviselőtársaimat az ott végzett munka fontosságáról mind az ellenzéki mind a kormánypárti oldalon. 

Egy tavalyi videó a Pince működéséről: 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük