Orbán Viktor azt üzente

Pesterzsébet városvezetői részesei lettek a Nemzeti Együttműködés Rendszerének. Egy rövid pillanatig az ország vezetőivé váltak. Ugyan beleszólásuk ezen túl sem lesz semmibe, az iskolák államosítása, a félévente rendszeresített einstandok, a működésképtelenség felé sodró jogszabályalkotói káosz , az önkormányzatiság teljes leépítésébe bele nem szólhatnak. De legalább együtt sírnak, együtt vígadnak a kormány tagjaival, 2012-ben a kormány gyalázatos teljesítménye miatt ők sem érdemeltek jutalmat.

jutalom 1.jpgPesterzsébet képviselő-testülete a kerületi MSZP-FIDESZ parlagfű koalíció támogatásával Szabados Ákos polgármestert 1.120.800,-, azaz egymillió-egyszázhúszezer-nyolcszáz forint jutalomban részesítette. Dr. Vas Imre alpolgármester és Juhász Lajosné alpolgármester asszony részére pedig 700.000 Ft került kifizetésre.

Majd nyilvánosságra került a Habony Művek új kampánystratégiája: 2013 a válság vége.

Magyarország miniszterelnöke pedig osztott, szorzott majd homlokát ráncolta. Miközben adósság- konszolidálja az önkormányzatokat, azok vezetői milliós jutalmakban részesülnek.

A miniszterelnök tehát megüzente: ha az ország GDP-je csökken, akkor az állami szektorban nem jár jutalom, márpedig 2012-ben nem volt gazdasági növekedés Magyarországon. A miniszterek sem kaptak jutalmat, az önkormányzati vezetők is az ország vezetői közé tartoznak, ezért esetükben sem indokolt, hogy plusz pénzt vegyenek fel. Ez erkölcsi kérdés.

A mai testületi ülésen tehát beszámoltak a jutalmazottak mire fordították a kerület pénzét.

Dr. Vas Imre alpolgármester, az ország hajléktalanügyi népbiztosa a Polgári Jogvédő Egyesületet támogatta, a remény hal meg utoljára hátha jogi segítséget nyújtanak részére a családon belüli erőszak kérdésében is.

Juhász Lajosné a pesterzsébeti bölcsődéket és az először általa is megszüntetésre ítélt, majd később részleges kegyelmet kapó Közbiztonsági Közalapítványt támogatta.

Szabados Ákos polgármester pedig Komoróczy László MSZP-s frakcióvezető beszámolója alapján az ESMTK-t és egy karácsonyi ebédet szponzorálta a Csiliben.

Pesterzsébet Önkormányzata tehát (a kerület pénzéből) nagyjából 600.000 Ft-ot adóra és járulékra, két és fél milliót pedig jogvédelemre, egy éppen működési zavarokkal küzdő közalapítványra, az ESMTK-ra és bölcsödék támogatására fordított.

Kövesse híreinket a facebookon!

Ön mire fordította volna ezt a hárommillió forintot a kerület helyében?

Itt tűnik el a pénzed felirat.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük