Ki miért kap jutalmat vagy fizetésemelést?

Béremelésről döntött a minap a képviselő-testület. De mi alapján?

A Pesterzsébet Városfejlesztő, Innovációs, Hasznosító és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének fizetésemeléséről szavaztak. Az előterjesztés magasabb összeget javasolt a polgármesteri jövedelemnél, ám a hiúság nagy úr, így az utolsó pillanatban ezt a problémát egy módosító indítvány segítségével a Fidesz frakció orvosolta. De az üggyel kapcsolatban felmerült problémákat már nem.

a_nap_kepe_erosa_ember.jpgUgyanis a kerület tulajdonában lévő cégek vezetői és vezető beosztású alkalmazottai részére mind a mai napig nem készült komplex teljesítményértékelő rendszer. A polgármesteri, alpolgármesteri és egyéb jutalmak, prémiumok kifizetése mind a mai napig esetlegesnek tűnik a kívülállók számára. Nem kételkedve a kifizetések törvényességében, Mach Péter képviselő egy korrekt és objektív teljesítmény-értékelési szempontrendszer összeállítására kérte a hivatalt, ám a testület többsége leszavazta.

A városvezetés tehát nem tartja szükségesnek, hogy iránymutatást nyújtson a vagyongazdálkodásért felelős munkatársainak, hogy mit kell tenniük, hogy teljesítsék a velük szemben támasztott elvárásokat. Nincs szüksége fejlesztési-képzési tervre. Nem szeretné, ha objektív szempontok alapján kialakíthatóvá válna egy teljesítményarányos bérezési-jutalmazási rendszer, hiszen akkor mindenki tisztában lesz azzal, ki hogyan is teljesített.

Vajon miért nincs?

3 hozzászólás “Ki miért kap jutalmat vagy fizetésemelést?” bejegyzéshez

  1. Ez az. Tessék csak minden ilyen dolgot kitenni a kirakatba, hadd ismerje meg a nép a városatyák közpénzhez való viszonyát.

  2. Köszönjük, ezt tesszük. Ezt tettük eddig is lehetőleg előremutató javaslatokkal megfűszerezve.

  3. Ez minősíthetetlen!
    Azt halljuk ,nincs pénz spórolni kell,nincsenek semmilyen juttatások,csökkentek a fizetések a kerületben ,de a vezetők emelést, jutalmat kapnak!!!
    Ez szép!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük