Pesterzsébeten javulás várható az illegális hulladéklerakásokkal kapcsolatban?

illszemet3.jpgCsaszny Márton MSZP-s képviselő vetette fel a testületi ülésen hogy a Pesterzsébet Környezetvédelméért Közalapítvány 6,6 MFt összeget kapott az Önkéntes Központ Alapítványtól, hogy a „Teszedd” program keretében járuljon hozzá az illegális hulladéklerakásokkal kapcsolatban.

 A Közalapítvány céljai az alábbiak: Pesterzsébet környezeti állapota javításának elősegítése, környezetvédelmi beruházások, fejlesztések támogatása, a Ráckevei-Soroksári-Duna-ág Pesterzsébeti szakasza, és part menti sávja környezetvédelmi fejlesztésének támogatása.

A képviselőtestület a többségi GŐZGÉP frakció szavazataival ugyan tavaly a közalapítvány megszüntetéséről döntött, ennek ellenére jelentős változást hozhat a kerületben ennek az összegnek az eredményes felhasználása.

Ahogy a megszűnő közalapítvány küldetése is mondja: minden közösségben erő rejlik, ezért szeretnénk a lakosság minél szélesebb körét bevonni a környezettudatos életmód felvállalásába lakóhelyünk megóvása érdekében. A környezeti nevelést már a legkisebbeknél el kell kezdeni, fontos, hogy jó példát mutassunk a felnövekvő generációnak, hogy felelősen gondolkodjunk és cselekedjünk a jelen és a jövő nemzedéke érdekében.

teszedd-480x324.jpgMivel Pesterzsébet érdeke, hogy a fenti összeg valóban segítsen a kerület legégetőbb környezetszennyezési problémájának megoldásában, mint az erzsébeti közösség tagja egyrészt kérdést intézek a polgármesterhez, hogy gondoskodott-e már a Pesterzsébet Környezetvédelméért Közalapítvány vagyonát képező pénzösszeg a Pesterzsébet Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 11784009-15520009 számú költségvetési számlájára utalásáról és azt követően a 2012. évi költségvetésről szóló rendeletében a céltartalékok soron előirányzat elhelyezéséről.

Másrészt az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján közérdekű adatigénylést nyújtok be a testületi ülésen elhangzott 6,6 MFt sorsáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük