Egy elképzelés szintjén álló stadionról

2013-ben Pesterzsébet várhatóan legnagyobb fejlesztése és ingatlanbiznisze a Zodony utcai stadion építése és a régi ESMTK stadion ingatlanjának értékesítése lesz.

A képviselő-testület már a 2012. évi költségvetésben elkülönítette a tervezés költségeit, az elkövetkező évekre pedig elkészítette a törlesztési tervét is a szükséges kb. 350 millió Forint hitelnek.

A városvezetés összehangoltan más kerületekkel a közösségi terek csökkentése árán (a kerületi ingatlanvagyon értékesítésének bevételéből) fejleszt néhány kiemelt sportlétesítményt. Ez történik a XVI. kerületben és más peremkerületekben is.

Evvel én kerületi képviselőként nem értek egyet, szerintem megfontolt gazdálkodás szükséges a meglévő vagyonnal és hosszú távú koncepciók készítése a szükséges fejlesztésekről lehetőleg a lakosságot is bevonva. Ezért kérdeztem rá immár másodszor képviselő-testületi ülésen a Zodony utcai sportteleppel kapcsolatos fejlesztési tervekre. Sajnos azonnal a kérdéseimre választ nem tudtak adni, de később írásban megtették, vagy legalábbis úgy tettek, mintha megtették volna.

Fontos, a kerület sportéletét hosszú időre befolyásoló döntés ez (pláne ha hozzávesszük az uszoda üzemeltetésével kapcsolatos változásokat). Csak már megint a pesterzsébeti polgárok maradnak ki a döntés-előkészítésből, a tervezésből.

A stadion az "elképzelés szintjén áll" -ahogy aljegyző asszony írja -, itt hát a lehetőség hogy bevonják a lakosságot a közösségi tervezésbe, ehelyett azonban már megint úgy döntöttek: csak a jó meleg csend, az kell nekik.

Bezárnak sportlétesítményeket, ifjúsági irodákat, csökkentik a teret hátha a közösségek is megszűnnek ezáltal. Lajstromozza a Hivatal a civilszervezeteket és pályázatok helyett egyesével támogatja a számára kedveset.

Nem indít komposztáló programot a kerület -inkább kapja más a támogatást – és közösségi kertet sem üzemeltet hiába jár csodájára a szomszéd kispesti kertnek.

Átvette az önkormányzat a Máltai játszótér üzemeltetését, péntek délután amikor elugrottunk a gyerekekkel oda, lelakatolt kapu és a lenti tábla fogadott minket. A játszótér este hatkor bezár amikor nyolc után sötétedik.

Nem tud mit kezdeni a városvezetés a civil kezdeményezésekkel, nem hisz az öngondoskodásban, a közösség erejében. Nem érti Őket, vajon miért tesz valaki ingyen és hátsó szándék nélkül egy közösségért, s főleg mi történik ha rájönnek így is lehet egy kerület ügyeit intézni.

Azt még érteni vélem hogy reszketni méltóztatnak, de pont a kismamáktól?

 

 

Egy hozzászólás “Egy elképzelés szintjén álló stadionról” bejegyzéshez

  1. Tisztelt Képviselő!

    A bejegyzésének utolsó részéhez szeretnék hozzászólni.
    A Játszótér kapuja SOHA nincs lelakatolva, csupán kulccsal van zárva és a rongálók!!! elől (nem a kismamák elől). (annyira nem jó a közbiztonság Erzsébeten…)
    Ha már járt a téren a délutáni órákban, akkor tudhatja, hogy ebben az időszakban elsősorban tinédzserek és fiatalok veszik birtokba és mivel rekortán játszótérről van szó, ezért NEM CSAK a kismamáké.
    Amennyiben az önkormányzatot kritizálná a nyitva tartás miatt, valószínűleg nem tudja, hogy a Málta idején is 6-ig lehetett a játszóteret látogatni és csak június 1-től hosszabbodott a nyitva tartás (a jelenlegi helyzettel szemben, mivel a tér május 1-től 7-ig tart nyitva).
    Hogy miért nem lesz tovább nyitva? Ennek két fő oka is van: a játszótér közvetlen környezetében élő lakók egy részét zavarja a hangoskodás, illetve az ott dolgozók energiái is korlátozottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük