Mi lesz veled Zöld Ovi? III.

Ma délelőtt 9 órakor ülésezett Pesterzsébet Önkormányzatának Oktatási és Kulturális Bizottsága ahol  napirenden volt az óvodák átszervezése.

Az átalakításról szóló előterjesztés napról napra változik, a bizottság elé bekerült anyag is változott, így a legfrissebb elképzelést Földesi Gyula alpolgármester szóban ismertette.

A legfontosabb változások:

Az előterjesztők a Kerekerdő Óvoda és a "Zöld Ovi" szülői munkaközösségeinek kéréseit részben teljesítik:

A "Zöld Ovi"-t nem bontják ketté hanem mindkét tagóvodáját a Nyitnikék Óvodába olvasztják be.

– A Kerekerdő Ovit a Bóbita Óvodával vonják össze.

Két módosítást pedig az előterjesztő még figyelembe vesz:

– A "Zöld Ovi" kérését hogy ha nem maradhat önálló intézmény akkor inkább a Gyermekmosoly Óvodához csatlakozna megvizsgálja.

– Illetve módosító indítványomból azt a részt amely a beolvadó intézmények pedagógiai programjának értékeit védi a jogszabályoknak megfelelő módon átdolgozva az előterjesztésbe belerakja.

Ezek figyelembe vételével a bizottság 7 igen (FIDESZ) és 1 nem (MSZP) szavazattal az előterjesztést elfogadásra javasolta.

 

Egy hozzászólás “Mi lesz veled Zöld Ovi? III.” bejegyzéshez

  1. Részlet a testületi ülés jegyzőkönyvéből:
    Mach Péter: Jogszabálynak megfelel-e az előterjesztés, minden határidőt betartottak-e, még azt a 15 napos határidőt is, hogy minden érdekelt fél az előterjesztést (az utolsó módosítást is) meg tudja tárgyalni?
    Majoros József (hivatal): Igen.
    S akkor egy szakértői anyag ami alapján a Janikovszky Éva Iskola szülői szervezete bírósághoz fordul:
    http://www.vszegy.hu/files/honlapra+okt.biz.atszerv.pdf
    Személyes véleményem a vita során az volt (most is az) hogy ha a jogszabályban rögzített határidőket a városvezetés nem tartotta be (amiről különböző szakértői vélemények mást és mást állítanak) az óvodák régiósításának leállítását nem fogom jogi úton megakadályozni. A felelősség (a törvényesség kérdésében is) a határozatot megszavazóké.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük