Gerillaplakátok a bűnmegelőzésért!

Új divat terjed a Duna-parton: gerillaplakátozás a bűnmegelőzésért. A közbiztonság javítását célul tűző mozgalom terjedése megállíthatatlannak tűnik. Várhatóan tömegesen kezdenek társasházak, lakóközösségek kormánypárti plakátokat graffitizni máshol is a fővárosban. 

duna közb.png

A Duna-parton eddig is népszerű volt a gerillakertészet és gerillajóga, most a régóta várt térfigyelő kamerarendszer bevezetésért plakátozásba kezdtek a környezetük közbiztonságáért aggódó aktivisták.

Történt ugyanis, hogy Baján a kormánypárti képviselőjelölt plakátjait kamerákkal kezdték őrizni a graffitizók elől, miután többször is fehér papírokat ragasztgattak rá

A pesterzsébeti lokálpatrióta, városvédő szomszédok, társasházi lakók most ezen felbuzdulva „Kamerákat akarunk!” plakátokat ragasztgatnak a kormánypárti képviselők reklámhordozóira.

Ahogy egyikük fogalmazott: az elmúlt években drasztikusan romló közbiztonság javításáért végre tehetnek valamit az itt élők is, csupán kormánypárti politikusok plakátjait kell összefirkálni, és akkor várhatóan néhány napon belül kamerarendszer őrzi azokat. 

BREAKING:

Egy másik dél-pesti kerületben, Pestszentlőrincen is megjelentek az első plakátok a térfigyelő kamerákért:

kucsák.jpg

Aki találkozik máshol is a gerillaplakátozók munkáival és megörökíti, kérem juttassa el nekünk is a képet!

 

16 hozzászólás “Gerillaplakátok a bűnmegelőzésért!” bejegyzéshez

  1. Semmit nem ér, mert amikor bűncselekmény miatt vissza kell(ene) nézni, akkor a rendőrségen kiderül, hogy NINCS RÖGZÍTVE a képe. Ezek forgalomfigyelő kamerák, így mondják őket.

  2. @enpera: vízágyúra gondolsz? vagy ha így mondom, az nem elég gyűlöletkeltő? “izraeli tömegoszlató harcigép” Ez igen, Bencsik-díjas fogalmazás, gratulálok!

  3. @esefe:

    Nem örülök ha a blogomon bolsizzák a fideszes politikusokat. Nyilván egyszerű párhuzamokat találni a kialakuló Orbán és az utolsó éveiben hanyatló Kádár rendszer mechanizmusa között és Putyin hátsója is kellő indíték lehet.

    Ennek ellenére kérem mellőzni a bolsevik jelzőt, előre is köszönöm.

  4. @Shopping: “esefe 2014.03.06. 12:23:53

    @maybach: Az még rendben van, hogy több pálya kell és jobb minőségűek, mert a gyerekek ma már nem mennek el a szarba focizni. Még az is rendben van, hogy lerobbant stadionokat átépítik, felújítják. De az nagy marhaság, hogy három-ötezres átlagnézőszámra húsz-huszonötezres stadionokat építenek, akkor is, ha volt, van olyan év is, hogy akár hét-nyolcezres az átlag egyes csapatoknál, ideiglenesen. Olyat maszek nem tenne, hogy évi esetleges egy-két meccsre építsen sok milliárddal drágább stadiont, olyat csak az állam tesz. Az állam itt is pazarol.”
    Válasz erre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük