Megújulhat a vasútállomás melletti kutyafuttató!

Duna-parti kutyások régi kérése teljesülhet végre: a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság keddi döntése alapján a kutyafuttató bővülhet és vízcsap is kerülhet bele.

Többéves, hosszan tartó betegség után a múlt héten, csütörtök este kidőlt a vasútállomás melletti kutyafuttató betonkerítése a sínek mentén. Még este jeleztem a balesetveszélyt az üzemeltető felé és kértem a Rendvédelmi Osztályt is, hogy segítsenek megszüntetni azt. Kértem, hogy szalagozzák ki, mert ha valaki a kapun belépve nem figyel és elengedi a kutyát akkor a sínek között éri csak utol. 43236060_2119350738098275_1889553724955688960_o.jpg

Szombaton, „ha más nem teszi helyetted, akkor csináld magad” alapon kocogás közben megoldottam néhány gyorskötözővel és lezártam én a futtatót.

43178782_2119350718098277_6758099055634546688_o.jpg

Hétfőn a Szociális Foglalkoztató felmérte a területet és kiderült, hogy a teljes betonkerítés cseréje szükséges (amúgy az lett volna már tavaly is). Öröm az ürömben, hogy ha már hosszabb időre bezár emiatt a futtató, akkor lehetőség nyílik végre annak fejlesztésére is. Így a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság keddi döntése alapján a kutyafuttató bővülhet és vízcsap is kerülhet bele.

A kutyafuttatóval ugyanis ez elmúlt években mostohaként bánt az önkormányzat, a tervek szerint ugyanis „Sóhajok hídja” néven elhíresült gyalogos-kerékpáros híd épült volna ide. Idén azonban kiderült, hogy a kormánytól kapott 1 md forint kevés lenne annak megépítésére (mára pontosan duplájára emelkedtek volna a költségei), így egyelőre letett a kerület annak megépítéséről. Ennek köszönhetően viszont megmenekült a kutyafuttató és így végre sikerült meggyőznöm mindenkit, hogy a felújítására is érdemes költeni.

letoltes.jpegKicsit nagyobb türelmet kérek a kutyásoktól, várhatóan a kerítésépítés hosszabb időt vesz igénybe, de remélem tágasabb és élhetőbb területet vehetnek majd birtokba a Gubacsi lakótelep és a Mediterrán lakópark négylábúi!

A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság 2018. október 9-i ülésén hozott határozata

A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság
 1.               A beérkezett lakossági észrevételek és javaslatok és a hivatal tájékoztatója alapján indokoltnak tartja Vasútállomás melletti kutyafuttató bővítését és fejlesztését, s egy új kutyafuttató létesítésének vizsgálatát a Vörösmarty téren.  
2.               A Vasútállomás kutyafuttató fejlesztéséhez (a betonkerítéssel szemközti oldalon a terület bővítése, a kerítés áthelyezése és vízcsap telepítése) 595.000 Ft -ot biztosít az Önkormányzat 2018. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendeletében szereplő, a környezetvédelemmel kapcsolatos céltartalék sor terhére.
3.                „A Vörösmarty téri kutyafuttató tervezett helyszínének vizsgálata, annak véleményezése” címmel egy tájékoztató napirendet vesz fel decemberi bizottsági ülésére.
4.               Felkéri a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnökét, hogy a szükséges intézkedéseket megtenni szíveskedjen.

 Készítette: Mach Péter önkormányzati képviselő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük