Milyen lesz a Hunyadi téri játszótér?

A napjainkban felerősödő klímaváltozáshoz való adaptáció és az ismeret hiányát feloldandó szemléletformálás és edukáció – kifejezetten a közelben lévő óvodák miatt – nagyon értékes gondolatiság a Hunyadi téri új játszótér terveiben.

Ehhez illeszkedik fejlesztésünk természetközeli vezérelve, valamint a környezet- és klímavédelmi szempontok figyelembevétele, mint például a beporzó barát szemlélet és a vízmegtartás, vagy a nagy mértékű évelő- és talajtakaró cserjék, természetes anyagú és/vagy vízáteresztő ütéscsillapító burkolatok, illetve fa játszóeszközök alkalmazása.

A környezetvédelmi bizottság elnökeként nagyon büszke vagyok rá, hogy ennek a játszótérnek a tervezésekor ezt vettük figyelembe kiemelt szempontként.

A Közösen Pesterzsébetért képviselői csoport 2 éve úgy döntött: elég volt a városvezetés semmittevéséből, Szabados Ákos ellenkezésének dacára megújítjuk a játszótereinket, parkjainkat, megnyitjuk a Duna-partot.

A munka lassan meghozza gyümölcsét: a kisebb fejlesztések, parkfelújítások, töredezett betonelemek elbontása és fittparkok után, idén már a nagyobb fejlesztéseink is elkészülnek: átadtuk az Ady játszóteret, építjük a Duna sétány hosszabbítását és belevágtunk a Hunyadi tér rekonstrukciójába is.

Esőkert, vadvirágos rét, KRESZ-pálya, pingpong, csúszdás vár, napvitorlás homokozó…

De beszéljenek inkább a képek:

A tervrajzra kattintva elérhető nagyobb méretben is:

2 hozzászólás “Milyen lesz a Hunyadi téri játszótér?” bejegyzéshez

  1. Nagyon örülök!!!! Remélem mihamarabb megvalósul. A gyerekek jövője a legfontosabb ezért is kell minnél több játszótér,park,közösségi tereket létrehozni. Sajnos a mai világban az egész pici gyerekek is már csak az internetes játékokkal foglalkoznak ,amiről jó lenne egy kicsit elszakítani legalább egy pár órára amíg itt játszanak.

  2. Szuper lesz csak így tovább .
    Örülök hogy kezd fejlődni Pesterzsébet.
    Fák ápolásában szívesen segítek.
    Főkertertnél dolgozom mint faápoló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük