A tündék megalkotója kapta idén a Pesterzsébet környezetvédelméért kitüntetést

Idén a Gubacsi lakótelep Téglagyár téri közösségének alapító tagja, a lakótelep ezermestere kapta a Pesterzsébet Környezetvédelméért kitüntetést.

Fejstamer Rudolf példaképként szolgál lakókörnyezetünk zöldebbé, szebbé, jobbá tételében. Köztéri alkotásai, padjai, játszóeszközei a környezetvédelem fontos példái a kerületben: újrahasznosított anyagokból (háztartási használt eszközökből, raklapokból) készülnek.

Alapító tagja a 2020-ban megalakult, a Téglagyár teret örökbefogadó csapatnak, akik évről évre gondozzák, parkosítják, valódi közösségi térré varázsolják a teret, így a díjjal Pesterzsébet Környezetvédelmi, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottsága az egész csapat többéves munkáját is szerette volna megköszönni.

Alkotásaival mosolyt csal az arcára mindenkinek, aki elsétál a Téglagyár térre, és észreveszi az óriás fa tövében megbúvó tündér kertet, vagy a gyerekek által már “hangszerként” is használt gombákat.

A pandémia alatt lakótársaival karöltve, fejlesztette, szépítette társasházuk udvarát is. A Duna-part ezermestereként évek óta részt vesz a Duna-parti Közösségi Kert tevékenységeiben, neki köszönhető Pesterzsébet első közösségi komposztálójának új helyszínre költöztetése és átalakítása.

Pesterzsébeten végzett önzetlen munkájával környezetünk szépítése mellett példát mutat arra is, hogy kis közösségekben együtt dolgozva hogyan tegyünk együtt a lakókörnyezetünkért.

Gratulálok a kitüntetéshez és további sikeres zöld projekteket kívánok a csapatnak!

2 hozzászólás “A tündék megalkotója kapta idén a Pesterzsébet környezetvédelméért kitüntetést” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük