Csatlakozz közösségi kertünkhöz a Duna-parton!

A Pesterzsébet Környezetvédelméért Közalapítvány a Duna-parti Közösségi Kert közösségével 2023-ban is pályázatot ír ki a Budapest XX. kerületi lakosság részére a közösségi kert szabad parcelláinak kiosztására.

A nyugaton már elterjedt „community gardening” (közösségi kertek) alapvető célja, hogy egy közösség tagjai lakóhelyük közvetlen közelében termeszthessenek növényeket.

Az ilyen kertek általában parlagon heverő telkeken találnak helyet, amit magánemberek önszerveződő csoportja vesz művelés alá a telek tulajdonosának beleegyezésével. A kertek amellett, hogy egészséges kikapcsolódást nyújtanak, egyben a közösségi élet színterévé is válhatnak.

A sikeres pályázók egy parcella egy éves használatát nyerik el és egy aktív, ökotudatos közösségben tevékenykedhetnek.

A pályázaton nagykorú pesterzsébeti lakos indulhat. Az egy lakcímen lakók (egy család) csak egy parcella bérlésére jogosultak.

Az érvényes jelentkezés feltételei:
•           Az adatlapon a jelentkező nevét, címét, telefonszámát és e-mail címét meg kell adni.
•           A pályázatban résztvevőknek a jelentkezési lap hiánytalan kitöltésén kívül külön dokumentációt nem kell benyújtani.
•           A pályázónak el kell fogadnia a közösségi kert házirendjét és az éves tagdíjfizetési kötelezettséget.
•           Részvétel a közösségi kert valamelyik nyílt óráján vagy nyílt napján, hogy személyesen is egyeztethessen a bíráló bizottság tagjaival. (Az időpontok március 4-én és 11-én 10 és 11 óra között, vagy március 18. délután).

A pályázatot a közösségi kert 3 tagú bíráló bizottsága értékeli.  A pályázatok rangsora pontozás alapján kerül meghatározásra. A bírálatkor figyelembe vesszük az önkormányzati vagy civil szervezetek által szervezett környezetszépítő akciókban való részvételt. A pontozásnál a családi részvétel a kertészkedésben, az eddig végzett kerületi közösségi munka, kertszépítés, szakértelem, kötődés a Duna-parthoz, részvétel a közösségi kert közösségi programjaiban, munkáiban számít. 

ZÖLDSÉGEINK:

Idén háromféle parcellát is osztunk:

– már elkészült hagyományos méretű parcellát,
– önerős most kialakítandó, hagyományos méretű parcellát (ezt most kell feltörni rotációs kapával, majd felásni…) – a kertben mindig segítünk egymásnak és a gépet is beszerezzük hozzá, de itt a te munkádra is szükség van az elején,
– kisebb parcellát, amely körülbelül hagyományos méretű fele.

Egyenlő pontszám esetén a bizottság sorsolással dönt.

Pályázatok benyújtásának határideje: 2023. március 18. (szombat) 20.00 óra. Késedelmesen érkező pályázat benyújtására nincs lehetőség!

A közösségi kert házirendje itt elérhető:

https://drive.google.com/file/d/1vVOOYLFX0-LJ282H2eh_5aRR6z8C7Y3Z/view?usp=sharing

A pályázat benyújtási módja:
–           Az űrlap kitöltése: https://forms.gle/N8JvXw1yfHUuM2Bx7

Virágaink:

Egy hozzászólás “Csatlakozz közösségi kertünkhöz a Duna-parton!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük