Vajon eljön Vitézy Dávid Pesterzsébetre, vagy csak a Facebookon kommunikál?

  • Meghívtam Vitézy Dávidot, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatóját is az október 20-i lakossági fórumra, hogy első kézből választ kaphassanak a pesterzsébeti lakosok a kérdéseikre.
  • Meghívtam, hogy az itt élők végre információhoz jussanak arról miként oldódik meg a vasúti híd és a mellette elhelyezkedő közforgalmat biztosító híd együttes zajproblémája

Eddig ugyanis senki nem volt hajlandó tájékoztatni a lakókat miért úgy tervezik az új fejlesztéseket, hogy a környezeti terhelés jelentős részét a nyakukba zúdítják.

GYERE EL TE IS A LAKOSSÁGI FÓRUMRA! TEDD FEL A KÉRDÉSEID! /kattints a képre!/

Kattints a képre és jelezd, hogy ott leszel-e a fórumon!

Növekvő áruforgalom (kétszeres forgalomnövekedés), a határértéket már most is meghaladó közúti + vasúti zajszennyezés, nulla monitoring, nulla zajvédelem, s persze semmi villamosítás: ezt kapná a pesterzsébeti Gubacsi lakótelep az új vasúti híd dokumentációjának és hatástanulmányának készítői szerint. A HÉV és vasút fejlesztés is az olcsó húsnak híg a leve alapján zajvédelem nélküli lejtmenettel sújtaná a Duna-parton élőket.

  • Vajon mi lesz a régi vasúti híddal?
  • Ki fogja azt felújítani, átalakítani, biztonságosabbá tenni a kerékpáros és gyalogos közlekedésre?
  • Miért marad el a zajvédelem a vasúti és HÉV fejlesztéseknél?
  • Miért Pesterzsébeten épül P+R parkoló, miért nem az agglomerációban?
  • Miért nem oldják meg, hogy szintbéli eltéréssel haladjon át a HÉV a Soroksári út alatt, hogy a felüljáró lebontható legyen és Pesterzsébet szebbé, élhetőbbé váljon?
  • Mekkora lesz valójában a teherforgalom Pesterzsébeten a Metrans és a kínai vasút miatt?

Remélem tájékoztatást nyújtanak a pesterzsébeti polgároknak miért nem jut forrás arra is, hogy élhetőbb, csendesebb környezetben élhessenek!

Vajon elfogadja-e a meghívásom és eljön Vitézy Dávid Pesterzsébetre?

Vajon fontosak-e annyira az itt élők is, hogy választ kaphassanak a kérdéseikre zajvédelemről, környezeti terhelésről, forgalomváltozásokról, megnövekedett teher- és közúti forgalomról?

Legkésőbb október 20-án kiderül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük