Szeretsz kertészkedni? Május 15-ig még pályázhatsz!

  • Szeretsz kertészkedni?
  • Fontos a környezeted?
  • Tennél is érte?

Pályázz, hogy nyerhess! Pályázz, hogy segíthessünk!

colorful-flowers-terraced-hillside-garden-design_11850.jpgA covid-19 veszélyhelyzet és kijárási korlátozások mindannyiunkat sújtottak, mindenki próbált az új helyzethez alkalmazkodni, sokan közülünk ebben az időszakban a kertjeik felújítására, fák, bokrok, virágok ültetésére, veteményesek létrehozására használták felszabaduló energiájukat.

A kerületünk is gazdagabb lett számos csodás kerttel, virágzó cserjével, ültetvényekkel.

A covid-19 veszélyhelyzet miatt meghosszabbítottuk a beadási határidőt, elektronikusan benyújthatóvá tettük a pályázati adatlapot.

Pályázz, hogy megmutathassuk egymásnak milyen szép is kerületünk! Pályázz, hogy segíthessünk, mert együtt szebbé és élhetőbbé varázsolhatjuk Pesterzsébetet! 

keukenhof25.jpgIdén immár ötödször hirdette meg Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága  környezetszépítő versenyét.

A versenyre kertes házak lakói, valamint társasházak, emeletes tömbházak jelentkezhetnek.

Az “Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért” környezetszépítő versenyre a pályázatot benyújtani elektronikusan, személyesen és postán feladott levélben a pályázati adatlap kitöltésével lehet, legkésőbb 2020. május 15-ig.

A pályázatok beküldésének módja:

  • elektronikus úton, e-mailen a varosfejlesztes@pesterzsebet.hu e-mail címre, a tárgy mezőben a pályázat címének megjelölésével
  • személyesen az Önkormányzat portáján elhelyezett gyűjtőben (1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1.)
  • postai úton a Városgazdálkodási Osztály részére (1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1.)

Formai követelmények elektronikus benyújtás esetén:

Egy darab PDF formátumú dokumentum, mely tartalmazza az alábbiakat: pályázati adatlap, szöveges munkarész az előírt tartalommal és fényképdokumentáció.

A pályázatok elbírálása és az eredmények kihirdetése a járványhelyzet feloldása után 30 napos határidővel történik.

Mit is jelent ez, s miért érdemes pályázni?

A 2017-es pályázat díjkiosztójáról itt bővebben olvashat.

Ha fontos a környezetünk és teszünk is érte, akkor arra az egész kerület büszke lehet. Közös érdekünk a járdáink, parkjaink, kertjeink és udvaraink tisztántartása.  Az egész kerületnek fontos a növényzet védelme, komposztálók használata, a szelektív hulladékgyűjtés, a konyhai kiskertek, veteményesek létesítése. Pesterzsébet attól lesz szebb és élhetőbb ha kertjei, parkjai, sziklakertjei sokszínűek, és gondozottak. Akkor kelünk reggel dalos madarak hangjára ha nem hanyagoljuk el gondozásukat, ha madáretetőket, odúkat telepítünk.

Ha Ön is gy gondolja, akkor pályázzon és nyerjen!

A versenyre kertes házak lakói, valamint társasházak jelentkezhetnek.

Kertes házak kategóriában a családi házas övezetben lakó, zárt kerttel is rendelkezők vehetnek részt, akik vállalják az utcai zöld sáv megfelelő gondozását, illetve a járda tisztán tartását. A bizottság azonban a jutalmazásnál figyelembe fogja venni a kertes házak zárt kertje, udvara gondozottságát, tisztán tartását is.

Társasházak kategóriában egy vagy több szintes társasházak indulhatnak, nevükben a közös képviselő jelentkezhet, egy pontosan körülhatárolt közterületi parkrésszel, amit a társasház lakói gondoznak.

A meghirdetett kategóriákban a bizottság I., II., III. helyezéseket fog kiosztani, pontozási rendszer alapján fogja díjazni a mozgalom szempontjából kiemelkedő teljesítményt nyújtókat.

A verseny értékelését a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság pontozás alapján végzi, különböző szempontok szerint. A pontozásnál az alappontszámokat a környező zöld terület, zárt kert, és tömbházak esetén a vállalt parkterület gyommentessége, tisztasága, gondozottsága (pl. cserjék metszése, fák kitányérozása, beültetés, újragyepesítés, virágosítás) jelentik. Tömbházaknál számít a vállalt terület nagysága. További minőségi pontokat jelent a kiültetett növény anyagok minősége, színek, formák harmóniája, évszakonkénti harmónia.

Ezen kívül plusz pontokat jelent a részvétel önkormányzati vagy civil szervezetek által szervezett környezetszépítő akciókban, tömbházak esetén a közösségi együttműködés is. Fontos szempont a tisztaság, a növényzet védelme, komposztálók használata, a szelektív hulladékgyűjtés, konyhai kiskertek, veteményesek létesítése. A kertek, parkok, sziklakertek mennyire sokszínűek, a növényzet tájidegen vagy őshonos, mennyire harmonizál a környezettel. A bírálatkor figyelembe vesszük a madárgondozást, madáretetőket, odúkat is.

Jelentkezési határidő: 2020. május 15. 12 óra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük