Nyilvánítsuk-e védetté a Gubacsi zuhatagot?

Évtizedek óta egy-egy kiadós eső után vízlépcsőként üzemel a Gubacsi lakótelep egyik lépcsősora, bár áramot nem termel, a lakótelep különlegességének számít. A lépcső mára balesetveszélyessé vált, korlátja eltört, fokai mozognak.

Az elmúlt évtizedekben nem sikerült csak részlegesen megoldani a csapadékelvezetést (ez a teljes lakótelepen hatalmas gondot jelent amúgy, számos útszakasza válik szinte járhatatlanná esőzések után).

A tehetetlenség persze nem okoz meglepetést a kerületben, a Zodony és a Meddőhányó utca sarkán kihelyezett új “köztéri szobor” elszállítását sem sikerült 9 hónap alatt megoldania a hivatalnak. Pedig néhány, a művészetek iránt érzéketlen autóvezető és kerékpáros (köztük én is) jelezte, hogy zavarja az útkereszteződésben a kilátást, amit ráadásul bokrok és fák is zavarnak.20180113_110730.jpg

A lakók azonban mára megunták a tehetetlenséget és szeretnék biztonságosan használni a lépcsősort. Bár többen nosztalgiával gondolnak vissza gyerekkorukra, amikor a zuhatagban sarazták össze magukat és kergették ezzel őrületbe szüleiket, sőt van aki pisztrángossá fejlesztené, de a többségük inkább a biztonságos közlekedésre vágyik.

Ön védetté nyilvánítaná-e a Vízisport utcai Gubacsi zuhatagot, vagy felújítaná a balesetveszélyes lépcsőt és megoldaná a vízelvezetést a fenti parkolónál?

Itt szavazhat róla:

2 hozzászólás “Nyilvánítsuk-e védetté a Gubacsi zuhatagot?” bejegyzéshez

  1. Ja, igen, lemaradt: szerintem természetvédelmi területté kellene alakítani a zuhatagot és megoldani a folyamatos vízpótlást is 😉
    (látványnak majdnem olyan szép, mint a Fátyolka vízesés :D)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük