Bili-gate a Dél-pestiben

Orbán Viktor azt mondta Kötcsén, hogy a kórházak állapota rendben van, majd beleért a kezünk a bilibe. Ehhez azonban előtte soron kívül kellett támogatni Pesterzsébetnek a kórházat, mert anélkül az sem lenne a kórtermekben.

szoba-wc-deluxe-leveheto-karfaval-300-kg-ig-szoba-wc-2894-1078x880.jpg

Sajtóhírek szerint nem sokkal az után, hogy az ajkai kórház intenzív osztályán felálltak az ápolók, az összes altatóorvos is beadta a felmondását.

Orbán Viktor azt mondta Kötcsén, hogy a kórházak állapota rendben van.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet 2018. július 19. napján kelt levelében azzal a kéréssel kereste meg Önkormányzatunkat, hogy támogatást kérjen a III. Belgyógyászati Osztály részére gurulós bilik, ágytálcák, gördíthető szoba WC-k, infúziós állványok megvásárlásához, átadott pénzeszköz formájában, összesen 1.046.950,-Ft értékben.

Így megy ez Abszurdisztánban: Bástya elvtárs büszkén állítja, hogy a kórházakban minden rendben van és szotyizgat a háza mellé épített stadionban, a betegek pedig behordják  a kézmosófolyadékot, a WC papírt, a gyógyszert a kórházakba, az önkormányzatok biztosítják az alapeszközöket, ágytálakat, infúziós állványokat, . Az önkormányzatok képviselőtestületei természetesen minden ilyen kérést teljesítenek, mit tehetnének egyebet, most szeptemberben is ezt tette a miénk is. Sőt a szocialista frakció javaslatára megemelte az összeget 3 millió Forintra. Komoróczy László, a javaslatot tevő képviselőtársam is érezte ugyanis, hogy a kormányzati propagandával ellentétben mekkora szükség van plusz forrásokra ahhoz, hogy ne omoljon össze a kórházi ellátás Dél-Pesten. De tényleg jól van ez így?

2018-09-22_2.png

Orbán Viktor azt mondta Kötcsén, hogy a kórházak állapota rendben van.

Pesterzsébeten idén eddig közel 50 millió Forint támogatást nyújtott saját forrásaiból az Önkormányzat a kormány helyett az állami fenntartású Jahn Ferenc Kórháznak, hogy az biztosítani tudja az alapműködést. Miközben komoly fejlesztések csúsztak el az első félévben a kerületben, a gyermekorvosi rendszer a csőd és összeomlás szélén van, nem jut elég forrás ivókutakra, bérlakásprogramra, hulladékkezelésre.

Orbán Viktor azt mondta Kötcsén, hogy a kórházak állapota rendben van.

_dsc1369.png2016 novemberében a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 9. emeleti várójának női mosdójában egy többnapos holttestet találtak.

A lakossági engedetlenség, a kerületi önkormányzatok hatékony fellépése és a Párbeszéd akciójának köszönhetően a Jahn Ferenc Kórház vezetése bocsánatot kért a dél-pestiektől és ígéretet tett fejlesztésekre, illetve arra, hogy takarítani fogja a látogatói mosdókat is.

A vizsgálat nem állapított meg felelősöket, a kórház azt nyilatkozta, senkit sem hibáztatnak, így a takarítókat sem. Az adott takarító cég most nyerte el a kórház takarítását újabb 3 évre.

Orbán Viktor azt mondta Kötcsén, hogy a kórházak állapota rendben van.

2017 nyarán bezártak a 3-as belosztály kórtermei a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban. Az egészségügyért felelős államtitkár álhírnek nevezte, hogy az ápolók és nővérek felmondása miatt be kellett zárni a dél-pesti kórház egyik belgyógyászati osztályát, szerinte csupán a betervezett felújítások folytak, ami teljesen normális, hiszen a betegek is nyaralnak ilyenkor.

bfalu20150214033-e1497984976607-1024x579_1.jpgOrbán Viktor azt mondta Kötcsén, hogy a kórházak állapota rendben van.

Tavaly Ősszel vödrökkel védekeztek az eső ellen a kórházban.

21617894_1671791166187570_677311278958527348_n.jpg

Orbán Viktor azt mondta Kötcsén, hogy a kórházak állapota rendben van.

Októberben 10-15 órás várakozással járt a sürgősségi ellátás. A betegek – mint átszállásra váró turisták a reptéren – a legkülönbözőbb pózokban próbáltak aludni a váróteremben, míg sorra nem kerültek. Mára megoldódott a váróterem problémája, infúziós állványok és fekhelyek is érkeztek.

A várakozási idő azonban nem csökkent jelentősen a tavalyi időszakhoz képest.

Orbán Viktor azt mondta Kötcsén, hogy a kórházak állapota rendben van.

Napjainkban többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint autóbalesetben, az orvos-elvándorlás miatt az is előfordulhat, hogy az évtized végére a magyarok felének nem lesz megfelelő ellátása. 

Orbán Viktor azt mondta Kötcsén, hogy a kórházak állapota rendben van. Sajnos Orbán Viktor hazugsága és a valóság egyelőre úgy tűnik csak a végtelenben találkozik.

A Párbeszéd azt vallja, hogy mindenkinek, vagyoni helyzettől függetlenül joga van az egészséges élet lehetőségére, ha pedig megbetegszik vagy megsérül, a gyors, szakszerű és színvonalas ellátásra! 

A pesterzsébetieknek viszont nem hazugságokra van szüksége, hanem korszerű, működőképes kórházra!

  • Tiszta és higiénikus mosdókra,
  • felszerelt kórtermekre,
  • működő sürgősségi ellátásra (nemcsak felújított épületszárnyra, de orvosokra, nővérekre, szakápolókra is),
  • az évtizedek alatt eljátszott bizalom visszaszerzésére van szükség!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük