Betiltották az aszfaltrajzot Budapesten?

Megijedtek az aszfaltrajzoló gyermekektől? Félnek a színektől?

Az elmúlt években már számos esetben bizonyították: a kormány és a FIDESZ vezetői két mumustól félnek igazán, a gyerekektől és a nyilvánosságtól. Az egyre fokozódó menekültellenes kampány újabb gyöngyszeme: a Budapesti Rendészeti Igazgatóság felhívta a Migration Aid csoport figyelmét, hogy szóljanak a menekült gyerekeknek, ne rajzolgassanak a betonra krétával. Az propeller.hu azt írta, hogy a Rendészeti Igazgatóság szerint a krétás rajzok ugyanis köztisztasági szabálysértésnek minősülnek. A migránsokat segítő civilszervezetek munkatársai szerint pedig a rajz a gyerekeknek segít feldolgozni a traumát, amit az okozott, hogy el kellett menekülniük az otthonukból. 

aszfaltrajz 3.jpgŐ is egy szabálysértő: tőlük fél a kormány.

Szerintem pedig sikerült az őrületet állami szinten csúcsra járatni, bár van benne rendszer. Meggyőződésem, ugyanis hogy az igazi ellenfelünk nem az Orbán-Putyin rendszert építő FIDESZ, hanem a közöny és az apátia. S ezt erősítik a hasonló lépések is.

Ráadásul nem előzmény nélküli amúgy a rendőrségi kezdeményezés, Pesterzsébeten már tavaly ősszel betiltotta az aszfaltrajzot a fidesz. Az ötletgazda Dr. Vas Imre akkori frakcióvezető és alpolgármester volt: ő azóta elköszönt a kerülettől, tevékenységét azóta már Ferencvárosban folytatja, de emléke még sokái köztünk él. Akkor a javaslatuk azért született, mert az egyetlen felület a járda maradt, ahol az ellenzék elhelyezhette üzeneteit. Így aztán betiltotta a járdán és egyéb közterületeken történő politikai üzeneteket a fideszes többségű önkormányzat.

A rendőrség kevés sikerről számolhatott be az elmúlt időszakban: a rendőrségi visszaélések száma nem csökken, a bűnözési statisztikák is vegyes képet mutatnak, a 2014-es adatokkal kapcsolatban a szakértők komoly fenntartásokat fogalmaztak meg.

Egyetlen előrelépés a nyári plakátvédelmi akciócsoport felállítása volt, számos sikeres tettenérésen túl, az elkövetők egy része önszántából is feladta magát a rendőrségen, javítva a statisztikát Egyetlen problémát az éjszakai műszak jelentette, a plakátrongálók, átfestők, átragasztók, újraértelmezők többsége ugyanis sötétedés után dolgozott. Kerestek tehát olyan „elkövetői” csoportot, akik este biztos alszanak, csak könnyebb tíztől délig foganatosítani az akciót, mint éjjel rohangálni, álruhában beépülni a gyanúsan sétálók közé. Így aztán gondoltak egy nagyot: kapjuk el az aszfaltrajzoló gyermekeket, riogassuk őket, a gyerekek éjjel alszanak.

aszfaltrajz 5.jpg

Van egy ajánlatom: szálljanak le a gyerekekről, helyette foglalkozzanak az országot elöntő korrupciós ügyekkel, a milliárdos ÁFA-csalásokkal, a belterjes, szabálytalan közbeszerzési eljárásokkal!

A magyarok ugyanis úgy érzik, a fejétől bűzlik a hal: az Orbán-kormánynak nem érdeke az állami szintre emelt korrupció lelepleződése, folyamatosan sumákolnak a közvélemény által egyre inkább sürgetett felelősségre vonás és elszámoltatás terén. Bizonyítsák be az ellenkezőjét!

Addig is: akit nagyon zavar az állami hülyeség, az menjen csütörtök este a II. János Pál pápa térre, ahol a szervezők mindenkit szeretettel várnak egy aszfaltrajzversenyre.

13 hozzászólás “Betiltották az aszfaltrajzot Budapesten?” bejegyzéshez

  1. Hát ennek tényleg a világon semmi értelme nincs.

    Nem szabadna túltolni meg rátolni…

  2. A végén úgyis kiderül, hogy egy riporter kérte meg a gyerekeket, hogy rajzoljanak bombákat, mert az jól mutatna a címlapon..
    Azért utánanéznék, hogy másnak szabad e az aszfaltra rajzolni.

  3. Szerintem meg senki nem akar az aszfalton “gyerekrajzokat” nézegetni.

    Krétájuk egyébként honnan volt nekik?

  4. Nem csípem ezt a moderálás dolgot, de azokat a kommenteket most válogatás nélkül töröltem, amelyikben egymást anyáztátok.

    Világbéke!

  5. @Mach Péter:
    Köszi. Ahova ez az éhes ló megjelenik az első szava a zsidózás, mesügézés és mindegy, hogy miről szól a bejegyzés.

  6. “az Orbán-kormánynak nem érdeke az állami szintre emelt korrupció lelepleződése,”

    Leszarom a korrupciot, nem erdekel, nem zavar.
    Az viszonyt kurvara zavar, hogy az mszp, neger bevandorlok 10 millioinak betelepitesevel akarja tonkre tenni a gazdasagot, az orszagot. Igy akarja KIIRTANI a Magyar nemzetet.

  7. “Rendészeti Igazgatóság szerint a krétás rajzok ugyanis köztisztasági szabálysértésnek minősülnek. “

    Menjenek a picsaba rajzolni a sajat orszagukba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük