Ingyen menza = államosított óvodák?

2016-tól nem csak a rászorult és/vagy nagycsaládban élők, hanem a bölcsődés és óvodás gyerekek 90 százaléka ingyen kap reggelit, ebédet és uzsonnát, jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Remek dolog ez a NER, 25 évvel a rendszerváltás után ismét megtanulhatunk a sorok között olvasni. Idős honfitársaink, akik még élőben hallgathatták az ötéves terveket bemutató kerületi előadásokat, gyakorolhattak önkritikát és a halálozási rovatnál kezdték olvasni a napilapokat, most előnyben vannak. A pártállami hírek ugyanis soha nem azt jelentik, amit szó szerint bejelentenek. Így van ez most is. Az újbeszélt tanulni kell, de elsajátítása után könnyebben megérthető a Gucci-kormány politikája.

food_3.jpg„Ez az egy főre eső jövedelmet illetően körülbelül 90 ezer forintos határt jelent, ennél kisebb jövedelemmel rendelkező minden családnak a gyermekei ingyenesen részesülnek a gyermekétkeztetésben” – mondta a Krónikának Novák Katalin. Mivel az ingyenesen étkezők körét a központi költségvetésből bővíti a kabinet, az intézkedés az önkormányzatoknak nem okoz majd pluszkiadást, jelentette ki.

Mindeközben a szomszédos Csepelen a szervilizmus fővárosában holnap dönt a képviselő-testület az óvodák összevonásáról. Hónapok óta csicsergik a madarak, hogy komoly változások várhatóak az óvodai nevelés területén. Szeptembertől minden háromévesnél idősebb gyereknek kötelező óvodába járnia, egyes információk szerint ez az óvodák államosításával járna együtt.

letoltes_1.jpg

Rezsicsökkentés = közműcégek államosítása + orosz atom

Ingyen menza = óvodák államosítása + a közétkeztetés központosítása?

31 hozzászólás “Ingyen menza = államosított óvodák?” bejegyzéshez

  1. Ezért nem inkább megdicsérni kellene Orbánékat?????

    Gyurcsány pedig eleve nem jelentett volna be semmit, mert az SZDSZ nem engedte volna. Ingyenkaja a kommunizmusban van, nem pedig a liberalizmusban.

  2. Ez sem rossz: (INdex)

    “Újra lehúzott minket az Európai Bizottság
    A 2015-ös jelentés szerint a kormány lépései inkább ártanak, mint használnak a gazdaságnak.”

    Basszus, ha Orbánék 21017-ig így ártanak a gazdaságnak, tuti a 2/3-duk.

  3. @♔bаtyu♔:

    “Ezért nem inkább megdicsérni kellene Orbánékat?????”

    Nem.

    Az “effélék” szerint inkább dögöljönek éhen a gyerekek, minthogy akkor kapjanak közpénzből élelmet, amikor Orbánék vannak kormányon.

    Ha tehetnék, nyilván személyesen, a saját kezükkel túrnának bele minden egyes gyerek szájába, hogy kikotorják belőle a falatot.

  4. @beszélő majom: @♔bаtyu♔: Hazaáruló bérbolsik vagytok mind a ketten. Majd kapnak a purdék anthraxos marhagulyást, mert hát arra nem tér ki a szerződés, mi?
    Amúgy meg meg is érdemlik a szülők is, ha ezek után nem lincselték meg a céget meg a városvezetést.
    Elég szomorú, hogy a 90e Ft, ami ugye nincs 300eur, az emberek 90%-át érinti.
    Emúttnyócévmegagyurcsányahibás.
    Hazaáruló senkiháziak vagytok az összes bolsevik cimboráitokkal együtt.

  5. dehogy is, kis pupákok, a rászorultsági közétkeztetés marad ahogy volt, de a lakosság 90%-a rászoruló lesz még idén 🙂

  6. @beszélő majom: sajnálni azt sajnálom, hogy nem szorult anyádba a fejed.
    Nem kéne szétlopni az országot, és lenne pénze az embereknek kajára.
    Ostoba hazaáruló bolsevik vagy.

  7. @anyadmajma:

    “Elég szomorú, hogy a 90e Ft, ami ugye nincs 300eur, az emberek 90%-át érinti.”

    Te olvasni se tudsz?

    Tisztázzad már magadban, hogy mit jelent az, hogy EGY FŐRE eső 90 ezer a CSALÁDBAN!

    Nem a szülő nettóját jelenti, csak szólok!

  8. @beszélő majom: de, azt jelenti, elosztva a család számával.
    Én tudok olvasni, gondolkodni, számolni, tényeket felfogni és értelmezni.
    Veletek ellentétben.

  9. @anyadmajma: Gyurcsány idejében mennyit kerestél faszfej?

    Ahogy Orbán jött, rögtön levették a fizudat? Tanultál volna b+, mégis mit akarsz 8 általánossal?

  10. @♔bаtyu♔: tőled csak gyűlölködést meg hazaárulást lehet tanulni, te senkiházi.
    És igen, a hazaáruló orbán nem hazudott. Szarabbul élek, mint négy éve.
    Nem vagyok fideszfasszopó, tehát nekem jár semmi, csak adóemelés.
    És tudom, hogy nem tudod felfogni, de se mszp-s se gyurcsányos nem vagyok, csak tudok gondolkodni, veletek ellentétbe.
    Amúgy meg baszhatjátok a 2/3-odotak!

  11. @anyadmajma: “Elég szomorú, hogy a 90e Ft, ami ugye nincs 300eur, az emberek 90%-át érinti.” Büdös troll, idáig 4 millió éhező volt, most már 9 millió? Meddig emelitek a tétet?

  12. @apanna: @♔bаtyu♔: @anyadmajma: @beszélő majom: : Na, ha túl vagytok a napi iszaphajigáláson, talán a poszt sorok közt olvasásával is foglalkoznátok. Tény, hogy az állam már most is mindent jobban tud. Rendeletben határozza meg, hogy a gyerekem nem kaphat levest a bölcsiben. Három évesen óvodába kell menni. Vasárnap inkább templomba menjünk. Aztán ha iskolás lesz, tanuljon Rogán-erkölcsöket (írhattam volna Hagyó-erkölcsöket is, mielőtt ebbe belekötnétek, egyre megy). A tankönyvét újraírják, és monopolhelyzetben lévő céggel kiadatják, ha egyáltalán évzáróra sikerül befejezni. És igen, pontosan egy ilyen hírbe kell csomagolni az államosítást is, hiszen ha valaki akadékoskodik, az a gyerekketől sajnálja az ételt. Lásd még:
    1. “aki a NAV-ot támadja, az adócsalókkal van”
    2. a Költségvetési Tanács kiherélésekor a felszabaduló pénzt kisebbségi gyermekek felzárkóztatására kívánták fordítani. Aki tehát tiltakozik, az nyílván cigányellenes. (Tényleg, amúgy mi lett azzal a pénzzel?)
    3. aki a MANYUP-vagyon államosítása ellen tiltakozik, az a nyerészkedő liberálbolsevik pénztárakat védi…
    …stb.

  13. @kissiú:

    “Rendeletben határozza meg, hogy a gyerekem nem kaphat levest a bölcsiben. Három évesen óvodába kell menni. Vasárnap inkább templomba menjünk. Aztán ha iskolás lesz, tanuljon Rogán-erkölcsöket”

    1. A leves magyar egzotikum, felesleges fűszeres-sós lé, gyereknek nem való, nem is szokták szeretni.

    2. A liberális Nyugaton elég sok helyen hasonló rendszer van.

    3. Nem kell vasárnap templomba menned.

    4. A gyerek az erkölcstan helyett tanulhat hittant is, semmi baja nem lesz attól, ha szerez egy kis európai alapműveltséget. Hívő nyilván nem lesz belőle, ha a szülei nem azok.

  14. @beszélő majom: Nem tudok róla, hogy a fideszes nyomor-kormányzás előtt éhen haltak volna a gyerekek, most viszont nagy lehet a baj, ha 90%-át ingyen kell etetni.

  15. @beszélő majom:

    1.: Most már az is baj, ha valami magyar egzotikum? Fura ez a fideszes kommunikáció, napról napra változik az ideológia. Amúgy két ovis gyerekem van, a gyerekek szeretik a levest, a leves annyira sós, amennyire megsózzák, és a jól megfőzött leves legalább annyira egészséges, mint a tápláló főfogás. Persze ha a fidesz ideológia éppen azt kívánja, akkor károgva van, hogy káros. A pálinka meg nyilván nem az.

    2.: Milyen rendszer van “sok helyen nyugaton”?

    3.: Európai alapműveltség a hittan? Pár hete még az volt a mantra, hogy a kereszténység letéteményese Oroszország, Európa rohad.

    Tényleg, hogy bírjátok ilyen gyorsan átrendezni a fejetekben a dolgokat, hogy az ne fájjon? A felcsúti szélkakas fordul, ti meg már tudálékos fejjel bégetitek is az új mantrát. Nagyon hiteles.

  16. @beszélő majom: Amúgy ebből látszik, hogy mennyire csak a “népnek” szóló pártpropaganda a ténykedésetek. Ahogy lekerül egy blogbejegyzés az index címlapjáról már minden mindegy is, már itt sem vagytok. Kár hogy hiábavaló, ezért hiába fizet nektek a fidesz. Szerintem a blogbejegyzések alatt kommenteket alig olvassa pár 10 ember, azokat meg a bullshit-etekkel úgysem győzitek meg semmiről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük