Aszfaltrajzzal a szürkeség és az apátia ellen!

Meggyőződésem, hogy az igazi ellenfelünk nem az Orbán-Putyin rendszert építő FIDESZ, hanem a közöny és az apátia. Akkor változtathatjuk Magyarországot, Pesterzsébetet, a Duna-partot élhetővé, ha aktív közösségként formáljuk azzá.

/fotók: Bakki László, Erőss Gábor, Mach Péter/

Tavaly májusban kezdeményeztük, hogy színezzük át Pesterzsébet vasútállomását. Pesterzsébetnek kevés aluljárója van, vasútállomása pedig egyetlen egy. A kerület egyik legszebb épületét a gyönyörű lépcsőkkel már régen lebontották, a helyén egy fémkonténer látja el a vasúti megálló feladatait.S bár a régi méltán népszerű vasútállomás újjáépítése nem időszerű, Pesterzsébet egyik fontos közösségi közlekedési pontjának valódi közösségi térré és szebbé, élhetőbbé alakítása fontos szempont kell maradjon.

A vasútállomás két oldalról is megközelíthető (a MÁV és a kerület legnagyobb dicsőségére akadály mentesítve sehonnan) egyrészt a Duna-part irányából egy rozoga lépcsősoron, kiépített gyalogátkelőhely nélkül és a felette található aluljárón át. Az aluljáró világítása, lépcsőinek rámpanélkülisége, büdös és balesetveszélyes padlózata és omladozó vakolata a kerület egyik legrendezetlenebb közterületé teszi a helyet. Az elhanyagolt, hulló vakolatú aluljáró természet közelivé színezése új arculatot adhatott volna a vasútállomásnak. A fideszes városvezetés azonban sikeresen megfúrta a kezdeményezést.

A múlt héten a FIDESZ betiltotta a járdán és egyéb közterületeken történő politikai üzeneteket.

Megijedtek az aszfaltrajzoló gyermekektől? Félnek a színektől?

Mi nem félünk a gyermekektől:

– mert mi nem vonjuk össze az óvodáikat,
– mert mi télen is biztosítjuk a fűtést a Lila Oviban,
– mert mi megvédjük az iskolákat,
– mi eloltjuk és gondozzuk, nem felgyújtjuk játszótereinket,
– mert mi nem rendőrt hívunk a kutyásokra, hanem kutyafuttatót építünk,
– mert mi vigyázunk parkjainkra!

Egy élhető és szerethető kerületté szeretnénk változtatni Pesterzsébetet! 

Pénteki akciónkon Szabó Tímeával a PM társelnökével, Erőss Gáborral a PM elnökségi tagjával, Somodi Klárával az Együtt képviselőjelöltjével és barátainkkal, szimpatizánsainkkal színesebbé varázsoltuk a Kosutit és a Nagy László előtti teret.

Egy hozzászólás “Aszfaltrajzzal a szürkeség és az apátia ellen!” bejegyzéshez

  1. Jó nők, aszfaltrajzok, jó fejek és buli az egyik oldalon
    a másikon mutyitársak, haverok, junta…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük