Manana

Ej, ráérünk arra még!

Sikerült ismét kimaxolni a regnáló városvezetésnek a testületi ülés meghívóját. 10 nappal az ülés előtt még egyetlen előterjesztés sem elérhető.

Négy éve írtam:

manana-cover-thumb-300x300_1.jpgHamis gondolat részvételiségről beszélni ott, ahol a képviseleti demokráciát is leépítik. Ahol megszüntetik a képviselők napirend előtti felszólalási jogát, csökkentik felszólalási lehetőségeit, kizárják a médiából, jogszerűtlenül elfektetik javaslatait. Nincs részvételi költségvetés ha még a képviselők is csak egy-két nappal a szavazás előtt ismerik a fő sarokszámokat, majd az utolsó pillanatban azokat is módosítják. 

Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj’ isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég…
Közbevágott Pató Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”

Az elmúlt évek téves politikája nem folytatható, az MSZP-FIDESZ parlagfű-koalíció néhány hónapig rombolt amit ért, majd végigaludta a ciklust, s szakadékba vezeti a várost. A fejlesztések leálltak, a döntéseket a testület helyett a hivatal elzárt sarokszobáiban hozzák meg, a képviselők csupán utólag értesülnek róla, s a többség bólogató Jánosként utólag szentesíti azt.

Változást Pesterzsébeten!

 

manana.jpg

 M e g h í v ó

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 19-én (csütörtök) 14:00 órakor (Budapest, XX. kerület Kossuth Lajos tér 1. I. emelet 63-64.) a Díszteremben ülést tart.

N A P I R E N D I P O N T OK

1. Beszámoló a két ülés között eltelt időszak munkájáról – (Később érhető el!)
Előadó: Szabados Ákos polgármester

2. Fellebbezések (Később érhető el!) – ZÁRT ÜLÉS!
a) Javaslat (népjóléti típusú) fellebbezések elbírálására
b) Javaslat (helyi támogatás, „fiatal házasok kölcsöne” típusú) fellebbezések
elbírálására (Később érhető el!) – ZÁRT ÜLÉS!

3. Javaslat intézményvezetői megbízásra (A Kerekerdő Óvoda intézményvezetőjének kinevezése) – ZÁRT ÜLÉS! (Később érhető!)

4. Javaslat az önkormányzat közép, -és hosszú távú vagyongazdálkodási tervében foglaltak felülvizsgálatára, elfogadására (Később érhető el!)

5. Javaslat a közterületek használatáról és használatának rendjéről szóló 10/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelet módosítására (Később érhető el!)

6. Javaslat Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 24/2013. (VI. 26.) önkormányzati rendelet módosítására (Később érhető el!)

7. Javaslat a pesterzsébeti székhelyű civil szervezetek 2014. évi helyi programjai végrehajtásának támogatására kiírt pályázat elbírálására (Később érhető el!)

8. Javaslat Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására (Később érhető el!)

9. Bizottságok beszámolói, tagcserék, kérdések, bejelentések, interpellációk

Szabados Ákos
polgármester

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük