Miért szavaztam a Hetesre?

Tegnap délelőtt, egy utolsó kitelepüléssel a Tátra téri piacon, a kerületben is befejeztük a kampányt. Aktivistáink persze még mindig dolgoznak, szavazatszámlálóként vagy a választási bizottságokban vigyáznak a választás tisztaságára. Riszpekt nekik!

Önkormányzati képviselőként ilyenkor kissé könnyebb-nehezebb a szavazás napja, nem vehetek részt ezeknek a bizottságoknak a munkájában, így otthon várom az eredményeket. Öröm az ürömben, hogy nem kellett hajnali ötkor kelnem, ráadásul elvégezhetem az elmúlt napok során felhalmozódott elmaradt munkáimat, van élet a politikán túl is.S közben van némi időm összegezni, kerületi zöld képviselőként miért mentem el ma a szavazófülkékig és miért húztam be a 7-es listát.

választ 2.png

Három egyszerű okból:

1) Sokan jelezték, hogy az európai választásoknak a brüsszeli képviselőinkről és nem a baloldal megújulásáról kell szólnia. Ezt a kérdést el kellett volna dönteni április hatodikán. Ebben súlyos felelőssége van a hazai ellenzéki és álellenzéki pártoknak egyaránt. Én mégis úgy gondolom nem szabad elengednünk annak esélyét, hogy 2018-ig valós esély szülessen az Orbán-rendszer leváltására, s erre bizony az Együtt-PM körül kialakult csapat az egyik fontos garancia.

2) Két listára is szavazhatnak ismét a hazai zöldek, környezetvédők és a részvételi demokráciát választók. Az LMP-re és az Együtt-PM listájára. A sors fintora, hogy mindkét listán számos jó és alkalmas az ökológiai értékekre szenzitív jelölt szerepel. S mindkettőn már a második helyen olyan jelölt szerepel, aki az elmúlt évek munkája alapján kiérdemelte a környezetvédő és zöld civil szervezetek támogatását, elismerését. Azonban ez az Együtt-PM esetében valójában 5% feletti eredmény esetén a biztos kijutást, az LMP esetében csak 9% körüli eredmény esetén valósulhat meg.

Márpedig az elkövetkező évek az Európai Unió fejlődés szempontjából kulcsfontosságúak lesznek, s meggyőződésem, hogy az európai zöldek, az EGP a biztosíték a változásra, arra hogy Európa a szolidaritás, a részvételiség és az ökológiai értékek mentén szerveződjön újjá. Ehhez pedig Magyarországnak hiteles zöld képviselőket kell Brüsszelbe küldeni.

3) S persze a Duna-part, Pesterzsébet jövőjét is befolyásolja a mai döntésünk: egy sikeres választási eredmény, – amely megtöri a kerületi MSZP-FIDESZ parlagfű-koalíció és a velük egyre szorosabban együttműködő Jobbik hegemóniáját – reményt adhat. Reményt adhat, hogy egy új csapat is eséllyel indul Pesterzsébeten, amely változást hozhat a kerületben. Meggyőződésem ugyanis, hogy az elkövetkező években helyi szinten alakuló, aktív és működő helyi közösségek biztosíthatják a kiutat a válságból, ha már a kormány képtelen rá. Helyi szinten honosítható meg a részvételiség, erősíthető az élelmiszer önrendelkezés, javítható a közbiztonság.

kép 5.jpg
Én ezért szavaztam a 7-es listára.

Mert számomra erről szólt a mai választás. S ősszel folytatjuk, mert nekünk, akik a részvételi demokráciában, az együttműködésben és a párbeszédben hiszünk lehetőségünk van rá, hogy ezentúl képviselettel rendelkezzünk Brüsszelben, utána pedig a város vezetésében.

Mert ma és ősszel erről döntünk és nem arról, hogy meg kelljen-e mérnie az ellenzéki képviselőknek hány lépés a határ, ahogy az Jobbikos képviselőtársam Facebook oldalán olvasható.Screenshot 2014-05-24 18.09.51.png

 

6 hozzászólás “Miért szavaztam a Hetesre?” bejegyzéshez

 1. Miért NE szavazz az LMP-re.

  Cohn Bendit a “zöldek” frakcióvezetője. Bár most lemond, a következő legalább ennyire fogja “imádni” Mo-t. Nem felejtik el egykönnyen, hogy Orbánék vissza mertek nekik szólni.

  Természetesen nincs nagy jelentősége, hiszen mindössze egyetlen LMP-s juthat be. De ez ne a te lelkiismeretedet nyomja.

  Na ja, “Európai zöldek”. Én pedig az Európai tulipánhagyma vagyok.:))))

 2. Nálam nagyobb zöldpárti nem létezne, ha ezek a ‘zöldeknek’ mondott alakok tényleg a természetért, az állatfajták megvédéséért, tiszteletben tartásáért állnának ki, ha a valóságban is az ökológiai értékek mentén tevékenykednének. Ez helyett ezek az alakok az afrikai négerekért, az arab menekültekért, az iszlámért, a homoszexuálisok erősítéséért szállnak síkra, a természet tényleges védelme csak harmadrendű, de inkább hatodrendű náluk.
  Az állatok védelme még ennél is jóval hátrább kullog fontossági sorrendjükben, példa erre cinkos hallgatásuk a rituális állatkínzást illetően, minek viszonyában természetesnek vélik a vallásfanatikusok beteges praktikáját.
  A bálnaszigonyokkal szemben álló, bálnákat testükkel védő hősök sem az európai zöld-egyletekből kerülnek ki, mint ahogyan az aktív (militáns) állat és természetvédők sem. Az európai zöldeket pont a Khon-bandit testesíti meg leginkább; a nácizó internacionalista, a lelkes antifasiszta, aki a homoszexuális jogokért, az afrikai bevándorlás emeléséért, az Európába települt nagycsaládos muzulmánok juttatásai bővítéséért harcol, közben köpködi, gúnyolja a tradicionális értékeket.
  Kedves cikkíró! Te ugye nem ilyen vagy?

 3. Hát igen.

  Most hogy kb 1 hónapja tudjuk az Együtt-PM-ről, hogy valójában ők is zöldek, így már tényleg két zöld alternatíva lett nagyhirtelen.

  Pár a zöldségük bizonysága ezidáig egyedül a töketlenségük, arculatnélküliségük, és tapasztalatlanságuk. Jelesül felfalta őket az MSZP.

 4. @Trompf:

  Két képviselőt küld Magyarország az európai zöldek frakciójába.

  A sors fintora, hogy az Együtt-PM egy hiteles zöld mozgalmárt, az LMP pedig egy hiteles liberális gondolkodót.

  De ez így szép.

  Sok sikert mindkét új képviselőnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük