Szükség van-e zebrára a Zodony utcában?

Mégsem épül gyalogátkelőhely a Zodony utcában?zebra 2.jpg

Önök szerint indokolt lenne befejezni a beruházást vagy valóban nincs szükség zebrára? (Kérem a cikk végén szavazzanak!)

Évek óta kérem a hivatalt,, keressünk megoldást arra, hogy a Zodony utcai sportpályákat, a jégcsarnokot és az uszodát gyalogosan is biztonságosan lehessen megközelíteni. Ráadásul ez nyújtana megoldást Pesterzsébet vasútállomásának is akadálymentes megközelítésére, a Mediterrán-lakóparkban lakó kisgyermekes szülők és iskolás, óvodás gyermekeik is erre járnak át.

Kellemes meglepetésként ért, hogy idén sikerült a költségvetésben forrást találni rá, nevesítve szerepelt is az előirányzatok között. Október elején végre meg is kezdték a kialakítást, kijavították a járdát egy szakaszon, kijavították a vízelvezetőt (bár véleményem szerint a nagyobb esők után kialakuló hatalmas, a közlekedést is nehezítő mély „tavakra” nem nyújt megoldást, mivel azok egy sarokkal arrébb alakulnak ki), illetve korláttal zárták el a terület nagy részét az úttesttől. Színes festett korlátot és szebb járdát kapott a vasútállomás melletti kocsma is, ez nyilván a kerületi FIDESZ frakció kocsmakultuszának köszönhető (tudják ők azok, akik állandóan kocsmavásárlásra kívánják költeni a kerületi adófizetők pénzét). Majd mielőtt a zebra is elkészült volna befejezték a munkát.

zebrás 1.jpgzebra 3.jpg

Kérdésemre, hogy a költségvetésben szereplő gyalogátkelőhely mikor készül el, meglepő választ kaptam:

A jóváhagyott kiviteli tervekben már nem szerepel kijelölt gyalogos átkelőhely (felfestett zebra, helyi közvilágítással, jelző táblákkal), mert:

  1. A közúti forgalom sűrűsége nem indokolja, s amúgy is jól belátható.
  2. A járda korláttal védett, amely meggátolja a gyalogost a közúton való körültekintés nélküli áthaladásban.
  3. A járdán végighaladva van ideje a gyalogosnak megfontoltan körültekinteni.
  4. Drága.

001.jpg

S Önök szerint?


Egy hozzászólás “Szükség van-e zebrára a Zodony utcában?” bejegyzéshez

  1. Pár liter betonfesték, éjszaka odamenni és felfesteni. Ha nem lesz tábla nagy kaland. Kiváncsi lennék 10 autósból hány nézi a táblát és hány a felfestést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük