A FIDESZ fittyet hány a nemzeti összetartozásra Pesterzsébeten

A pesterzsébeti FIDESZ frakció követve a párt ’90-es cselekedetét, (amikor demonstratíve kivonult a Parlamentből a Trianon megemlékezéssel kapcsolatos egyet nem értése miatt) most sem hajlandó közösen emlékezni a Nemzeti Összetartozás Napján.

Breaking:

 

A média hatalom: a blogbejegyzésre reagálva Földesi Gyula FIDESZ-es országgyűlési képviselő jelezte: mégis részt vesz a közös faültetésen.

 

Majd egyedül ültetett fát mindenkit elmarva maga mellől.

A kerületi dohány és ingatlan üzletekben érdekelt többségi frakció képviselői ugyanis nem hajlandóak közösen fát ültetni holnap a Nemzeti Összetartozás Napján sem ellenzéki képviselőtársaikkal sem a kerületi polgárokkal.

Véleményük szerint a kerületi polgárok és az ellenzéki pártok képviselői hazaárulók, nyilván mert nem támogatták teljes mellszélességgel a rezsicsökkentést és bírálták a Nemzeti Dohányboltokkal kapcsolatos pályázatokat. Hazaáruló tehát mindenki, aki nemet mond a föld- és trafikmutyikra, a kerület és az ország kiárusítására.

A ’90-es évek elején a Jugoszláv határon vegzáltak (eresztették le a kocsink gumiját és zavartak vissza a határon), mert magyar nyelvű szamizdat irodalmat szállítunk a határon túli magyarok részére, most a kerület bukott narancsos percemberkéi próbálják a határon túli magyarokért tenni akarókat megbélyegezni. A módszer hasonló csak az egyenruha változik.

Így holnap várhatóan a FIDESZ frakció tagjai nélkül kerül sor a megemlékezésekre és nélkülük ültetjük el a megemlékezés fáját is Pesterzsébeten.

Érthetetlen számomra hogy egyesek szerint vannak, akik dohányt árulnak és vannak akik hazát, harmadik út pedig nem létezik. De még ha így is gondolják és képtelenek a kerületben az együttműködésre és kooperációra, akkor sem értem, hogy a kormány programját is ilyen módon hogyan képesek felülbírálni. A legnagyobb megdöbbenést azonban Földesi Gyula és Dr. Vas Imre országgyűlési képviselők pálfordulása okozott.

Földesi Gyula és Dr. Vas Imre Pesterzsébet országgyűlési képviselői ugyanis 2010. május 31-én még fontosnak érezték , hogy hazánkért és a magyar nemzet egészéért, az Alkotmányban rögzített felelősségük jegyében, a magyarság egyik legnagyobb történelmi tragédiájára, a történelmi Magyarországot szétdaraboló, s a magyar nemzetet több állam fennhatósága alá szorító, 1920. június 4-én aláírt békediktátumra emlékezve, számot vetve e békediktátum által okozott politikai, gazdasági, jogi és lélektani problémák máig tartó megoldatlanságával, egyaránt tiszteletben tartva a magyar nemzet érdekeit és más nemzetek jogát arra, hogy a magyarság számára fontos kérdésekről másként gondolkodjanak, attól a céltól vezettetve, hogy e cselekedettel hozzájáruljanak a Kárpát-medencében együtt élő népek és nemzetek kölcsönös megértésen és együttműködésen alapuló békés jövőjéhez, s egyúttal a XX. század tragédiái által szétdarabolt Európa újraegyesítéséhez kapcsolódó törvény megalkotásában részt vegyenek.

Ma azonban már úgy gondolják, számukra nem fontos ezeréves történelmünk, határon túlra szakadt honfitársaink sorsa még egy közös megemlékezés erejéig sem.

Az ügyet még kellemetlenebbé teszi, hogy az ünnepségen Bölön testvérvárosunk képviselői is részt vesznek .

Vajon Őket miért tartja Pesterzsébet trafikos frakciója hazaárulóknak?

Ha csak az a legnagyobb bűnük, hogy ma délután az MSZP frakcióvezetője volt segítőjük városnéző sétájukon.

Bár a FIDESZ képviselői állítólag tüntetőleg távol maradnak a közös faültetéstől, én részt veszek a megemlékezésen és arra kérem Pesterzsébet lokálpatrióta polgárait, tegyék ők is azt, mert Pesterzsébet többet érdemel!

Találkozzunk tehát a Nemzeti Összetartozás Napján 2013. június 4-én kedden 16 órakor a Kossuth Lajos utca-Helsinki út kereszteződésénél álló Országzászlónál!

Jöjjenek el minél többen a megemlékezésre, hogy erdélyi testvérvárosunk, Bölön képviselőivel közösen emlékparkot avathassunk.

meghivo_Layout 11.png

Breaking:

A média hatalom: a blogbejegyzésre reagálva Földesi Gyula FIDESZ-es képviselő jelezte mégis részt vesz a közös faültetésen.

Egy hozzászólás “A FIDESZ fittyet hány a nemzeti összetartozásra Pesterzsébeten” bejegyzéshez

  1. A békediktátumra méltón megemlékezve és nem az összetartozás napját megünnepelve!
    Ami 90 évig gyásznap abból miért lehetne ünnepnap?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük