Pesterzsébeti civilek a Századvég emlőin

A HÁBORÚ: BÉKE

A SZABADSÁG: SZOLGASÁG

A TUDATLANSÁG: ERŐ

CICi-re invitálja a kerületi civileket a Századvég Alapítvány. Ha április 18-án a képviselőtestület megszavazza, megvalósulhat a társadalmi pedofília: a kormányfüggő és nemzetfüggetlen Századvég Politikai Iskola Alapítvány szabadon fajtalankodhat a védtelen és kiszolgáltatott pesterzsébeti civilekkel.

cici 2.jpgAz elmúlt években Pesterzsébeten a működő civilszervezetek száma és aktivitásuk csökkent, tevékenységük beszűkült, saját közösségükért tevékenykednek és egyre kevésbé fogékonyak a nagypolitikai csatározások iránt. Nos, ez a „rendszer függetlenül” működő valami zavarja leginkább a mindenkori politikai hatalmat, ez ami rejtélyes félelmet igazgat.

A narancsos többség által megválasztott kerületi civiltanácsnok nagy energiákkal próbálta tehát bevezetni a Tiltva – Tűrve – Támogatva orbáni rendszerét a kerületben, de elefántként mozgott a porcelánboltban, sikeresen megsértett akit csak tudott majd a lendülete is elfogyott.

Talán ennek is köszönhetően a Nemzeti Együttműködés Rendszere ez esetben nem működött. A kerületi lokálpatrióták, környezetvédők, bélyeggyűjtők, kertészek és állatbarátok nem siettek a narancssárga ernyő alá. A világ már csak ilyen, ha elő kell venni az ásót és lapátot, hogy a gyermekeink játszóterén kicseréljük a homokot, bizony nem kerülnek elő a párttagkönyvek.

cici 1.jpgS ekkor jött a mentő ötlet: CICi-re invitálja az erzsébeti civileket a független Századvég Politikai Iskola Alapítvány. Nem csak megfigyel ezentúl a Nagy Testvér, nem csupán háttéralkuk és politikai kapcsolatrendszereken keresztül hozzáférhető forrásokat biztosít. Nem , ezentúl hatalmas emlőire vesz: biztonságot nyújt, táplál és oltja szomjúságod.

Az előterjesztés szerint az önkormányzat többek között saját nyilvános rendezvényein lehetőséget (helyet,     időt, hirdetést) biztosít a Századvég Alapítvány számára civil szervezeteknek ajánlott konzultációra.

Túl a döbbeneten egyre azért kíváncsi lennék: vajon kinek jut eszébe pont tőlük tanácsot kérni a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatban.

A napirendre javasolt előterjesztés itt olvasható.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük