Narancsot facsartak a pesterzsébeti lokálpatrióták

“A nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott, és ötpercnyi tanácskozás után mindenbe beleegyezett.”

blogos 3.jpgTavaly decemberben a többségi GŐZGÉP frakció úgy döntött nem kíváncsi az utcában lakók véleményére, tőlük függetlenül dönt két utca átnevezéséről. Az Ábrahám Géza utca és a Pirók Gyula utca átnevezésének kezdeményezéséhez semmilyen indoklást, vagy előzetes lakossági felmérést nem csatoltak. Nem baj megtettük mi, személyesen felkerestük a kérdőíveinkkel és szórólapjainkkal az Ábrahám Géza utca lakóit. Hiába mentünk el LMP-s aktivistákkal a testületi ülés előtt és szórtunk szórólapokat az utcában- ha már az előterjesztő FIDESZ-frakció nem értesítette az ott élőket -, hiába egyeztettünk a lakókkal akik nem támogatták az átnevezést. Hiába kértem, hogy gondoljuk át és az ott élők véleményét becsatornázva hozzunk róla később döntést. A FIDESZ-frakció hajthatatlan volt.

Az utcában élők azonban végre nem csak felháborodtak azon, hogy nélkülük döntöttek róluk, hanem tettek is azért, hogy figyelembe vegye a városvezetés a véleményüket.

Aláírást gyűjtöttek és az aluszékony MSZP frakciót is sikerült megnyerniük, hogy támogassák őket, ők pedig végre kitörölték a csipát a szemükből és készítettek egy új előterjesztést.

Kövesse friss híreinket a facebookon!

Így újra napirendre került tehát a kérdés. A testületi ülésre számos ott élő polgár is eljött, hogy hangot adjon véleményének. A testületi ülésen tehát az utcában lakók képviselői is elmondhatták véleményüket.blogos 2.jpg

A vita során ellenzéki képviselőtársaimmal elismételtük a már decemberben is ismertetett véleményünket arról, hogy a döntés elhamarkodott és hibás volt.

Az ügy elindítójaként, elmondtam örülök, hogy egy valódi lakossági kezdeményezés indult el azért, hogy az itt élők dönthessenek közvetlen lakóközösségük ügyeiben, hogy az ő véleményük számítson. Engem meggyőztek érveik és elszántságuk ezért támogatom őket.

A nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott, és ötpercnyi tanácskozás után mindenbe beleegyezett. A vita végén 5 perc frakciószünetet kért a FIDESZ-frakció, majd az egyeztetés után a többségi frakció véleményét Kaiser György képviselő foglalta össze a vita végén. Elismerte, hogy az eredeti előterjesztésük nem volt kellően előkészítve és nem voltak megkérdezve az ott lakók. Ennek ellenére úgy gondolja előterjesztésük jóhiszemű volt.

Majd a FIDESZ frakció javaslata alapján a testület “felfüggesztette” tavalyi döntését, az új határozat szerint az Önkormányzat állásfoglalást kér az MTA-tól és amennyiben a két névadó nem minősül az önkényuralmi rendszer felépítésében és működtetésében részvevő személynek akkor az utcanevek megváltozatásáról szóló határozatát visszavonja.

blogos 6.pngEzúton is gratulálok a két utca lokálpatrióta közösségének!

Önök bebizonyították: nem dönthetnek a fejünk felett, a részvételünk nélkül!

3 hozzászólás “Narancsot facsartak a pesterzsébeti lokálpatrióták” bejegyzéshez

  1. Az ügyet elindító aláírás-gyűjtő mellettem ült a sorokban és ránézésre megtudtam állapítani, hogy a híresztelésekkel szemben nem cigányok gyűjtőttek aláírásokat az Ábrahám Gézában.
    A Munkásmozgalom történeti enciklopédiában egyébként egyik névadó sem szerepel.
    Kiváncsi vagyok, hogy mit ítél az Akadémia!

  2. @Bobellino: Köszönöm, de véleményem szerint a kérdésben indifferens, hogy cigányok, zsidók vagy bármi más nemzetiségű emberek gyűjtöttek aláírást. Tudtommal még mindenki egyenjogú állampolgár nemre, származásra való tekintet nélkül. Az ügy elindítójának meg már másodszor üzenem, hogy köszönöm a támogatását, örülök, hogy létezik olyan kérdés amiben egyetértünk, de ha kérhetném vagy mondja azt, hogy a lakosság kezdeményezésével én is egyetértek, vagy említse meg legalább a facebook oldalt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük