500 milliós mínuszt hozott az idei fővárosi forrásmegosztás Pesterzsébetnek

Pesterzsébet önkormányzata tudomásul veszi a 2013. évi fővárosi forrásmegosztást, de Dr. Vas Imre alpolgármester javaslatára testületileg várja a csodát.

csoda 1.jpgA kerület idén a tavalyinál 500 millió Forinttal kevesebb összeghez jut. Szabados Ákos polgármester szerint a képviselő-testület igazán pontos, a helyi önkormányzat helyzetét figyelembe vevő határozatot nem tud hozni. A Pénzügyi és Számviteli Osztály ugyanis nem tudja meghatározni egyéb paraméterek híján, hogy ez összességében milyen hátrányt jelent, illetve okoz-e hátrányt a 2013. évi költségvetési rendelet összeállítása során. Az még ugyanis nem ismert, hogy az önkormányzattól elkerülő feladatok és az azokkal kapcsolatos kiadási költségek, hogyan viszonyulnak az egyéb bevételi összegekhez.

A jogszabályi változásoknak köszönhetően 4%-kal csökkent a főváros-kerületek elosztási arány a kerületek kárára, melyet a főváros a közösségi közlekedésre kénytelen fordítani. Ez a burkolt forráskivonás az idegenforgalmi adóbevételek drámai csökkenése mellett komoly feszültségeket okozhat a költségvetés tervezésekor.

A képviselőtestület a Gőzgép-frakció szavazataival azonban megszavazta a határozati javaslatot azzal a kiegészítéssel, hogy véleményük szerint a Fővárosi Önkormányzat alultervezte a helyi iparűzési adóbevételt, ugyanis az az inflációt jóval meghaladóan fog emelkedni 2013-ban.

Ha hiszel még a csodákban:

2013 tehát nem a válság éve, hanem a válság vége.

 

„Én nem tudom másképp, csak ennyit tudok.
A csodák helyett, csak egy mosolyt adhatok.
Ne kérd, hogy higgyem amit nem hiszek.
Nem tudok járni a rossz felett”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük