Mission impossible

Pesterzsébet országgyűlési képviselőjének nagy napja volt december 30. Két fontos jogszabály előkészítőjeként és beterjesztőjeként – annak a kormánypárti többség általi elfogadása után – kemény és fáradságos munkával töltött évet zárhatott.

Képviselőtársaival közösen beterjesztett törvény- és országgyűlési javaslatainak elfogadásával évzárás gyanánt korlátozták a vallásszabadságot, „betiltottak” több tucat egyházat és kiiktatták a parlamenti vitát a jogalkotás folyamatából.
 
Dr. Vas Imre országgyűlési képviselő számára jókor jött a siker, kerületi közéleti szereplőnknek az utóbbi félévben inkább bukásokban, semmint sikerekben volt része. Mind a kormány, mind pedig a pesterzsébeti városvezetés rossz eredményeket ért el. A másfél éve „kétharmados” felhatalmazást kapó kormány visszaélt a bizalommal, képtelen volt a gazdasági válságot kezelni, alkalmatlannak bizonyult a kormányzásra és népszerűsége „gyurcsányi” mélységekbe zuhant.  A kerületi MSZP-FIDESZ parlagfű-koalíció pedig fokozatosan bontja le az elmúlt ciklusokban kiépített intézményrendszert, csökkenti a közszolgáltatásokat és hagyja cserben a legrászorultabbakat.  
 
Törvényhozásban végzett fáradhatatlan munkájának köszönhetően a hajléktalanproblémát börtönbüntetéssel megoldó javaslatai után azonban újra címoldalunkra került. A szinte lehetetlennek tűnő küldetése során 2011-ben egyszerre üzent hadat magyarországi hívők egy jelentős csoportjának, szegény sorsú hajléktalan honfitársainknak és a parlamentarizmusnak.
 
Az év végén kerületünk országgyűlési képviselője által benyújtott és elfogadott javaslatok:
 
A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásárólszóló törvényjavaslat.
(Lázár János, Demeter Zoltán, Berényi László, Gajda Róbert, Ékes Ilona, Dr. Vas Imre, Dr. Papcsák Ferenc, Kozma Péter, Dr. Budai Gyula, Dr. Szakács Imre, Dr. Horváth Zsolt, Dr. Gruber Attila, Dr. Mátrai Márta, Révész Máriusz, Dr. Cser-Palkovics András, Farkas Flórián, Csampa Zsolt, Bíró Márk, Csöbör Katalin, Dr. Bácskai János, Németh Zoltán, Dr. György István (Fidesz), Varga László,
Dr. Tarnai Richárd (KDNP) képviselők önálló indítványa.)
 
A Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994.
(IX. 30.) OGY határozat módosításáról
szóló országgyűlési határozati javaslat
(Lázár János, Dr. Horváth Zsolt (Veszprém), Dr. Gruber Attila, Dr. Budai Gyula, Dr. Turi-Kovács Béla, Kozma Péter, Dr. Varga István, Dr. Vas Imre, Dr. Papcsák Ferenc (Fidesz) képviselők önálló indítványa.)
A lehetetlen küldetés azonban folytatódik: a kormánypártok elfogadták az új választójogi törvényt is.  Utolsó esélyt nyújtva maguknak arra, hogy választói felhatalmazás nélkül, hazánk érdekeit nemzeti oligarchák  kénye-kedvének kiszolgáltató önsorsrontó politikájukat folytathassák.
 
Január másodikán menjünk el tehát az Operaház elé és bizonyítsuk be Dr. Vas Imrének és képviselőtársainak: az út, amelyen 2011 decemberében elindultak valóban lehetetlen küldetés. Mutassuk meg, hogy a nemzet akaratát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Demokratikus intézményrendszereinket nem hagyjuk szétverni, az ország gazdaságát tönkretenni.
 
Elég volt az oligarchák hatalmából!
 
A Magyar Köztársaság nem bóvli, csak kormányának gazdaságpolitikája az.

4 hozzászólás “Mission impossible” bejegyzéshez

 1. @Bobellino:
  Te is fiam Bobellino :).

  Miért lenne a kormányváltás lehetetlen küldetés ha nem alakul meg egy Olajfa koalíció 2012-ben?

  Ez a kormány megbukott, előrehozott választások viszont nem lesznek.

  Nyilván fontos minél hangosabban jelezni a hatalom felé, hogy vége van (meg kell állítani az országrombolást), de ugyanolyan fontos az is hogy megjelenjen egy kormányzóképes alternatíva amelyik fenntartható pályára állítja az országot. Az mszp mint az egykulcsos adó magyarországi szülőatyja aki szintén egyszer már belerángatta egy kvázi államcsődbe az országot szerintem nem az, s szerintem ezért nem koalícióképes, de a Köztársaság újraépítésében együtt kell működni mindenkivel aki ebben hajlandó tevékenyen részt venni, nyilván velük is.

 2. A Brutusok meg a Cassiusok a hét elején még Vik… azaz Julius ellen hegyezték tőrüket aztán még is Pálba dőfték mert hát a nagy plagizátor helye kell valakinek mert elnöknek lenni nem olyan nagy bukás…
  Aztán Scheiring képviselő úr meg úgy döntött, hogy nem plagizálni hanem doktorit írni akar…
  És Schiffer úr is valamiért visszavonult…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük