Nekünk fontos a véleménye!

Kedves árokásó polgártársam,

sikerült megfejteni, hogy a micropoll rendszert miképp lehet átjátszani, sajnos nem nehéz. Ezért nem alkalmas például helyi népszavazások lebonyolítására sem, ezért használtuk csupán figyelem felkeltésre, arra hogy az együttműködés a kooperáció és a mások véleményének fontosságát megmutathassuk.

 

Státus a Hacker kultúrában, közösségben
Ehhez hasonlóan, amikor a hackerek szabályai szerint játszol, megtanulod, hogy az alapján kapod a jó pontokat, hogy mások mire tartják a szakértelmedet (addig nem vagy igazi hacker, amíg nem a többiek hívnak annak). Ezt a tényt elhomályosítja az a kép, ami a hackelést magányos munkának tünteti fel, valamint az a hacker körökben elterjedt nézet, miszerint a büszkeség vagy az, hogy mások mit gondolnak, nem lehet a motiváló tényezők része.

Egészen pontosan, a hackerség az, amit az antropológusok ajándék kultúrának neveznek. Nem az által szerzel egy ilyen társadalomban hírnevet, hogy elnyomsz másokat, azzal sem, hogy szép vagy, vagy olyan dolgokat birtokolsz, amikért mások áhítoznak, hanem azzal, hogy adsz. Másokra áldozod történetesen az idődet, a kreativitásodat és a szaktudásod gyümölcseit.

13 hozzászólás “Nekünk fontos a véleménye!” bejegyzéshez

  1. Gondolkoztam rajta, hogy mi tegyünk, mit lehet tenni olyankor amikor egy fontos kezdeményezést egy egyszerű trükkel néhány troll megpróbál besározni.
    Arra jutottam hogy ne töröljük, ezek vagyunk ma itt Pesterzsébeten, van honnan felállnunk.

  2. Tisztelt Mach Péter!

    Bizonyára Ön is tisztában van vele, hogy a szabad vélemény-nyilvánítás korlátozása normál esetben is, ebben a helyzetben pedig pláne csak olaj lenne a tűzre. Ennek fényében arra kérem Önt, hogy a hozzászólások törlésétől tartózkodni szíveskedjék.

  3. Tartózkodom 🙂
    Eddig is ezt tettem, ezentúl is ezt fogom, vannak moderálási szabályok ahhoz ragaszkodom (személyeskedés főleg ha nem közszereplőt érínt, gyűlöletkeltés…) de amúgy helye van az Ön véleményének is.

  4. A vélemény szabad! LMP-sek, nehogy töröljétek a trollok működését! Így maradtok önmagatok! A több száz voksolóból meg lehet, hogy páran elkezdik olvasni a blogotokat és megnyertek néhány elveszett lelket!

  5. Úgy látszik a lakossági fórum meghozta hatását. 🙁

    Na, ezért mondtam, hogy nem az LMP-t kellett volna az ügy mellé állítani, mert bár személy szerint nekem semmi bajom nincs Mach Péterrel, sőt, kijelenthetem, hogy soha életemben nem találkoztam vele a tegnapi napig, azonban az emberek világosan látják, hogy mi a helyzet.

    Szerintem pontosan azért mennek szembe az emberek az LMP-vel (ezzel együtt sajnos a pavilonok tulajdonosaival/bérlőivel is), mert amit az SZDSZ képviselt az elmúlt 8 évben csak rossz volt számukra.

    Az ország nagy része pontosan tudja, hogy az LMP melyik (azóta a megszűnés határára került) párt utódpártjának tekinthető úgy a világnézetét, úgy a tevékenységét tekintve. A parlamenti munkájukról meg inkább nem is beszélek.

    Ennek a pártnak most is az egyik legfontosabb dolga, hogy a melegeket és minden Szodomához és Gomorához köthető ocsmányságot képviseljen.

    Nem tudom, hogy melyik normális magyar család szeretné, hogy gyermeke idővel kijelentse, hogy Ő bizony meleg?

    Ha az én gyermekem ilyet jelentene ki, biztos, hogy kitagadnám a családból.

  6. Hű, mekkora általános tévedések vannak az előző kommentben. A szadesz az szadesz volt.
    Könnyű összemosni mindent a régi rosszal, mint megtalálni az újban az értékeket, ugye? De mit is beszélek én itt értékekről… ehhhh.

    Mi az a normális család? Ahol nincs őszinteség? Ahol a gyermek nem meri elmondani a szüleinek, ha meleg? Ahol nincs elfogadás? Ahol nincs megértés? MI a normális? A kitagadás? A megfélemlítés?
    Nem értem…

  7. @marienkafer: “mint megtalálni az újban az értékeket”
    Igen, jól írta(d)!

    Az új és a régi között nem sok a különbség.

    Nos, ha valaki nem tudja, hogy mi a család, mit jelent egy normális család, akkor azt bizonyára nem egy ilyen fórumról kell megtudni szerintem.
    Az, hogy mivé válik egy gyermek, szerintem a neveltetésén múlik. Alapvetően senki sem születik melegnek. Aki ennek ellenkezőjét állítja, az a tanárom szerint más aljasságokra is képes, ezért vele szemben tűzzel-vassal küzdeni kötelessége minden normális, egészséges értékrenddel rendelkező honfitársamnak.

  8. @marienkafer:

    Azért arra kíváncsi lennék, amikor a 16 éves fiú odasétál anyukához, majd lazán közli, hogy ő meleg.

    16 éves, ugye? Ha nincs megfélemlítve, akkor lassan szólni fog….

  9. Én azt gondolom, hogy egy szavazás vélt, vagy valós befolyásolása nagyon nagyon messze van a hackerkedéstől. Ha ez a tevékenység egy hivatalos eredményt befolyásol, akkor csalásról beszélhetünk. Az antropológusoknak véleményem szerint ehhez a világon semmi közük nincs és azzal a kijelentésemmel sem esek túlzásba, ha azt mondom, hogy egy antropológus még életében nem találkozott a munkája során hackerrel, ugyanis a hacker, mint kifejezés nagyon újnak nevezhető, még akkor is, ha elfogadjuk azt az álláspontot, hogy hacker azóta van, amióta számítógép.

    Mindig is azt vallottam, amit a közmondás is takar: Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.

    Egészen pontosan fejezem ki magam: Konkrétabban is megfogalmazhattam volna erről a véleményemet, de nem érdekel ilyen mélyen sem az ügy, sem az ügy mögött álló(k).

  10. OK, egy antropológus sem találkozhatott még élő hackerrel, mert már nyilván kihaltak. Úgy látszik ez történik ma azokkal a tudományágakkal amelyeket a kétharmados többség képviselői nem ismernek (ld. a balneológia és a Balaenoptera musculus esete).

  11. Elnézést kérek a hétvégi kommentelőktől hogy nem fordítottam különösebb figyelmet a vitára. Az első tavaszi hétvégén felszereltem a gyerekülést a kerékpárra és bebarangoltuk Erzsébetet, Csepelt (hogy ott mennyi aszfaltozatlan út maradt) útba ejtettünk néhány születésnapi gyerekzsúrt, aztán kikötöttünk a máltai játszótéren.
    Valahogy ilyenkor nem támadnak fel bennem zsigerből homofób indulatok, élvezem a tavaszt és fel sem merül bennem, hogy kezeimet tördelve várjam mások gyermekeinek coming outját.
    Úgyhogy kívánom mindenkinek, hogy találja meg a társát, legyen hagyományos vagy hagyományok nélküli boldog család tagja és ilyenkor tavasszal élvezze a jó időt, meg a családjával töltött hétvégét. A homofóbiát pedig akassza a télkabátja mellé.

  12. Kedves Péter!

    Úgy gondolom nem túlzok, ha azt állítom, hogy sokakat nem vonzott ez a blog.
    Próbáltam felvetni 1-2 dolgot, de nem nagyon reagált senki, sőt, a szavazást is manipulálták.

    Talán emlékszik Ön is, amikor arról beszéltem a lakossági fórumon, hogy a szavazást aznap indították, mert március 30.-a volt a dátum a cikk mellett.

    Ön is tudja, hogy a dátumhoz azt ír, amit akar, de arra azért figyelhetett volna, hogy ne aznapi dátum legyen, mert így nagyon azt sugallja a dolog, hogy Ön, vagy az Ön támogatói már a legelején, azaz a lakossági fórumot megelőzően csaltak a szavazásnál. Persze erre éppen úgy nincs kézzel fogható bizonyíték, mint ahogyan az azt követő történésekre sincs, ami arra kényszerítette Önt, hogy a kérdéseket is módosítsa.

    Ha mást nem is, azt mindenképpen elérte, hogy figyelemmel kísérjem az Ön tevékenységét, mert szeretném Önt, mint embert megismerni. Na azért nem kell rögtön azt gondolni, hogy ratyi lettem, csupán arról van szó, hogy buta az az ember, aki lebecsüli a másként gondolkodókat. Én szeretem a lehető legjobban megismerni az ellent, hiszen úgy van a legjobb esélyem arra, hogy idővel már nem egy, hanem két lépéssel tudok előre gondolkodni.

  13. A blogot a fórum miatt napi 1-200-an olvasták, mára ez vált Pesterzsébet legolvasottabb közéleti blogjává. A kattintások számát tekintve azonban ez még így is kétes siker.
    Ha a fórum előtti szavazatszámokat vizsgálja meg valaki akkor megállapíthatja hogy az aznapi blogolvasók + a fácsén csatlakozók létszáma alapján reálisak voltak az adatok. Nyilván nem reprezentatív, mivel a pavilonsor lebontása ellen alakult fb közösség tagjai adták a szavazók közel kétharmadát.
    A fácsén indított akciók (mint ez a próbavoks is)egy-két nap alatt lecsengenek, ezért nem volt botorság egy nappal előtte feltenni. Csalni meg higgye el nem állt szándékomban (ráadásul az általam favorizált válasz a szavazatok csupán negyedét kapta).
    Amúgy talán egyszer megérti a Lehet Más a Politika képviselőjeként nem valakik vagy valami ellen szegődtem hanem valamiért. Úgyhogy szívből kívánom hogy sikerrel járjon és ne csak egy, hanem két lépéssel is előre gondolkodjon – bár ehhez micropoll voksolások feltörése helyett inkább a péntekenkénti sakkozást ajánlom a Vécsey lakótelep könyvtárában – de ne az ellent próbálja megismerni hanem a kooperáció képességét sajátítsa el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük