Tiszta lappal Budapestért

 Budapest az elmúlt húsz évben teljesen leszakadt a régiós fővárosoktól. Míg a kontinensen szinte mindenütt a fenntartható városfejlesztés került a középpontba, Budapesten egész más történik: a főváros ma nem az ott élőké, hanem különféle beruházók, ügyeskedők és sleppjük martalékává lett.

Célunk visszaadni a fővárost a budapestieknek és vissza- illetve beengedni a városba mindazt, ami miatt érdemes itt élni: a jó levegőt, a zöldet, a tisztaságot, a kerékpározást és a sétát, a kulturált és színvonalas városi közlekedést, a kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket, az emberléptékű, a városi ember igényeit helyben kiszolgáló üzleteket és szolgáltatásokat.

Mindezt úgy. hogy az önkormányzatok és cégeik nyilvános szerződéseit és számlavezetéseit átláthatóvá tesszük, és így a részvételi költségvetés intézményein keresztül a lakosság bevonásával születnek meg a fontosabb döntések.

Így jutna pénz a Duna-tengely fejlesztésre, a panelfelújítás folytatására, a kismamáknak is fontos akadálymentesítésre, a bérlakás-program folytatására, az egészségügy fejlesztésére, kulturális beruházásra és értékmentésre.

A Budapest Program letölthető itt.

2 hozzászólás “Tiszta lappal Budapestért” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük