Alkalmi parlagfű koalíció a hallgatás jogáért

… álljunk össze, mint két kicsi lego
na figyu már, mondom mi a szitu…

Összenőtt ami összetartozik: ha dolgozni kellene a képviselőknek és a beszámoltatásuk kerül szóba, hamar egymásra találnak a Fideszes és MSZP-s bizottsági tagok.

legos 1.jpgÖn szeretné-e hogy képviselője beszámoljon a körzetében végzett munkájáról, a megvalósuló kezdeményezésekről, programokról? A pesterzsébeti polgárok a blogomon történt felmérés alapján igen.

S vajon a képviselők fontosnak érzik-e a részvétel intézményét? Fontosnak tartják-e hogy nekik bizalmat szavazó állampolgárok megismerhessék a közért végzett tevékenységüket?

Ha szeretné követni híreinket, érdeklik a kerületi friss információk: klikkeljen és lájkoljon minket a facebookon.

Az LMP egyik alapértéke a részvétel intézménye. Fontosnak tartjuk, hogy az állampolgárok ne csak közvetve, hanem közvetlenül is részt vehessenek a helyi döntéshozatalban. Ezt nagymértékben tudná elősegíteni az önkormányzat, és az önkormányzati képviselő, ha az állampolgár látná, hogy a körzetében milyen kezdeményezések, és programok indultak el, és valósultak meg az önkormányzati képviselője által. Ezt akkor tudná valóban érzékelni, ha a képviselők beszámolót tartanának munkájukról legalább félévente. Ezért nyújtottam be javaslatomat arról, hogy biztosítsunk lehetőséget a képviselőknek arra, hogy félévente beszámolhassanak az önkormányzat hivatalos honlapján.

blogos 3.jpgAz MSZP-FIDESZ parlagfű koalíció pedig nem tartotta fontosnak az önkormányzat átlátható működését, féltek a felelősségtől, attól hogy a kerület lakói megismerhetik tevékenységüket.

A pesterzsébeti helytartótanács ugyanis megismerve javaslatomat reszketni méltóztatott majd elutasította kezdeményezésemet.

Összenőtt, tehát ami összetartozik: ha dolgozni kellene a képviselőknek és a beszámoltatásuk kerül szóba, hamar egymásra találnak a Fideszes és MSZP-s bizottsági tagok.

Az elutasított javaslat (indoklással innen letölthető):

Határozati javaslat:

Az Informatika és Média Bizottság

1. Úgy dönt, hogy az önkormányzat hivatalos honlapján felületet biztosít az önkormányzati képviselők számára, hogy félévente beszámoljanak körzetükben illetve a kerületben végzett munkájukról, kezdeményezéseikről és javaslataikról.

2. Utasítja a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére.

Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja!

S akik megijedtek saját választóiktól, a kerületi polgároktól és nem szavazták meg a kezdeményezést:

Kaiser György elnök Fidesz
Pálfi László Fidesz
Nagy Mátyás Zoltán MSZP
Buzgóné Horváth Eszter Fidesz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük