A FIDESZ és a rockzene, avagy újabb botrány a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában

„Ön, amíg szóból értek én,
nem lesz tanár e féltekén” –
gagyog
s ragyog.”

Újabb botrány színhelye lett a pesterzsébeti Lajtha László Művészeti Iskola.  A tavalyi többkörös, a kerület polgáraira szégyent hozó igazgató-választás után, idén a rockzene (önérzetes zenekedvelők kedvéért a metalcore) írmagját irtották ki a kerületi zeneoktatásból.

Az országos médiában megjelenő információk és nyilatkozatok szerint kirúgtak Pesterzsébeten egy az X-faktorban szereplő énektanárnőt, mert a “főemberek” szerint ebben a munkakörben megengedhetetlen az effajta éneklés és megjelenés, mert így képtelen lenne a gyerekek bizalmának kiváltására.Ismerőseim gyermekei, fiaim játszótéri barátai között nem az új szakkörök, a választható sportágak, az első piros pontok és csínytevések a téma, hanem az: miért nem Timi néni jön a héten tanítani a József Attilába.

Az elsős kisgyermekeknek pedig, – akik örömmel újságolták szeptember elején, hogy milyen kedves, fiatal és figyelmes tanárnőjük van -, most megpróbálhatják a szülők megmagyarázni a lehetetlent. Elmagyarázni, miért nem énekelhet nyilvánosan egy énektanár.

Egy több cikluson át fejlődő (bár ezért hihetetlen méretű adósságot felhalmozó), az elmúlt három évben pedig gyorsuló ütemben leszakadó kerület alkalmatlan vezetése láthatóan fél már mindentől. Fél évvel a választások előtt a kerület narancsos helytartóit és a polgármestert a rejtélyes félelem igazgatja. Minden, ami új és előremutató, ami eltér a megszokott kora kádári Orbán-idilltől megijeszti a kerületi FIDESZ vezetőit, nem értik és úgy tűnik nem is akarják megérteni az itt élőket.

A kerület fura urai megijednek a környezettudatos kismamáktól és mosható pelenkájuktól és megbüntetik miatta a környezetvédelmet, félnek a rockzenétől és kirúgják a tehetségkutatókban szereplő énekest.

Lassan, de biztosan úrrá lesz rajtuk a téboly.

Ahogy Szabó Rebeka országgyűlési képviselő írja a blogjában:

“Ez ma Magyarország: kiszolgáltatott munkavállalók, a hoffmanni káoszoktatási rendszer találkozása a pintéri fegyelmezés „gyakorlatával”, a „majd mi megmondjuk neked, hogyan öltözz, énekelj, viselkedj” szemlélet megszületése. Ma a kormányzati vállalhatatlanságoknak megfelelni akarók abba szólnak bele, hogyan és milyen stílusban énekeljen az ember, holnap majd pedig abba, mit egyen, mit nézzen, kire szavazzon. Akinek mindez nem tetszik, annak marad az elbocsátás, a közmunkaprogram… Ez a Fidesz-Magyarország és kiszolgálóinak képe a munkáról, a dolgozni kívánó emberekről, a pedagógusokról. És ez az, amit mi meg fogunk változtatni.”

Ezúton küldöm Marton Sándornénak Pesterzsébet Oktatási és Kulturális Bizottságának elnökének – annak a körzetnek az önkormányzati képviselőjének, ahol ezen a héten már nem taníthat egy tanárnő, aki nagy nyilvánosság előtt énekelni merészelt – József Attila versét.

Akik aktívan részt vettek az iskola megbecsült intézményvezetőjének elüldözésében, remélem ilyenkor is vállalják a felelősséget a döntésért.

2 hozzászólás “A FIDESZ és a rockzene, avagy újabb botrány a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában” bejegyzéshez

  1. Nem hiszem hogy bárkinek is,bármely ideológiák képviselőnek is megéri kötekedni a Rock híveivel!Az elmúlt évtizedek már megmutatták hogy a Rock,kegyetlen görbe tükröt mutat az álszent világnézetek,a kultúrát maguknak egyoldalúan kisajátító sznob,ostoba önkényes hatalmaknak!!….és jelentem,eddig mindig győztünk!……Perig soha nem háborúztunk!…:-)))))Mi a legbékésebb oldal vagyunk!…És mint sok,ostoba kiskirály és pap,aki a Metált Sátáninak tartotta,úgy bátran kijelenthetjük hogy ők állkeresztények!…..Sőt tudjátok mit!??…..KIJELENTJÜK! MÉRT NE??….EZEK ÁLLKERESZTÉNYEK!….Elvont bezárkózott emberek…..Nem Istenben,hanem a papokban,és az általuk hirdetett,hamis ideológiákban hisznek….Nem sok köze van a keresztény Isten meghirdetett vallásához!….Az már csak hivatkozási alap!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük